Hi haurà Cornellà TV?

Sòc conscient que en temps de crisi és molt difícil que els ajuntaments es planteginl posar en marxa una televisió local, però no tinc gens clar que darrera de la no posada en marxa de CornellaTV hi hagi només raons econòmiques.
És innegable que fer funcionar una tele local és car, però no ho és molt més que una ràdio local decent. I per "decent" entenc amb recursos suficients per fer servei públic i difondre la pluralitat del seu municipi social, cultural, política i econòmicament. Sovint penso que "la precarietat" de Ràdio Cornellà és l'excussa per no ser plurals ni fer Servei Públic.
Per mi les decisions que afecten a la possibilitat de tenir una televisió local , en aquests moments via TDT, són estratègiques, i caldria prendre-les amb el major consens possible. Fa 3 anys que no tenim cap novetat sobre el tema, quan d’altres municipis si s’estan movent i explicant que volen fer, i fins i tot optant per fer televisió per internet per ajustar despesses. 
Per això en el darrer Ple ICV vam preguntar al Govern de Cornellà si pensa desenvolupar el consorci de TDT que permetria la creació de la Televisió de Cornellà.
Després de més de 3 anys sense tenir notícies sobre la tele de cornellà vam recordar en el darrer ple del curs que el temps s'acaba. El 31 de març es va aprovar la Llei 7/2010 Ley General de la Comunicación Audiovisual (publicada al BOE l’1 d’abril de 2010), i Llei sobre la Revisió de la planificació i de les concessions per a la gestió de les televisions locals per ones hertzianes, es diu, que les concessions per a la gestió de televisions locals per ones hertzianes, tant les atribuïdes a les administracions locals com a particulars, que no haguessin iniciat les seves emissions dins del Termini establert a la normativa vigent en el moment del seu atorgament, quedaran automàticament extingides sis mesos desprès de l’entrada en vigor de la llei.
Aquest termini de 6 mesos finalitza el proper 1 de novembre, i per tant si no es comença a emetre ens quedarem senes llicència de TDT. El MUX públic del Baix Llobregat el formen 4 consorcis i dos d’ells ja han manifestat la seva voluntat d’emetre (Gavà i Sant Esteve Sesrovires), però es desconeix que passa amb el consorci de Cornellà.
Vist que els grups municipals de l’oposició vam quedar exclosos dels consorcis, des d’ICV es vol saber què pensa fer l’Ajuntament de Cornellà, membre del Consorci Teledigital del Baix Llobregat Centre, conjuntament amb els ajuntaments d’Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. Pensa o pensen promoure la posada en marxa del projecte de televisió digital? S’ha pres algun tipus de decisió al respecte? Si és que si, quina ha estat la decisió, en quin marc s’ha pres i qui formava part de la reunió?
Sense entrar en l'opinió que em generen els seus continguts, sempre m'ha sobtat que L'Hospitalet, Esplugues, Badalona, Sabadell o Gavà tinguin capacitat de tenir televisió pròpia pública o privada i Cornellà no. Cornellà va ser pionera en el desenvolupament de les ràdios locals, perquè no ho ha estat de les teles?
Hem comentat amb molts de vosaltres que segurament si hem de tenir Tele Cornellà perquè acabi funcionant igual que Ràdio Cornellà, millor no fer res. Però jo encara em resisteixo a pensar que els mitjans de comunicació d'una ciutat com Cornellà no poden ser més plurals. Vosaltres no?

Comentaris

  1. Que la televisió es important per donar a coneixer pluralment que passa en la nostra ciutat, esa clar però, no penseu que aquests diners son necessaris en altres àmbits???
    La població de Cornellà vol realment la despessa enorme, d'una televisió?????
    Desconeix las cifres de visites a blog's i perfils en FACEBOOK de les persones vínculades a la política de la nostra ciutat pero ni de lluny l'interes de la ciutadania compredria aquesta despessa en els temps que estem vivint.

    No sembla mes una peticio de la dreta amb ganes de veure als seus en unapantala mes que una peticio de l'esquerra????
    Salutacions

    ResponElimina
  2. Gràcies pel teu comentari. Estic en part d'acord amb el que dius. Són temps de crisi i potser no es pot entendre com prioritari tenir una Tele, però no tot es pot justifcar amb la crisi. Jo no vull una tele per sortir més jo, vull una tele per ensenyar la Cornellà real i per fer fer funció de servei públic tant necessària en aquests moments.
    Escoltes sovint Ràdio Cornellà? Creus que fa un servei públic? Saps quant costa?
    Crec que no és just parlar de dreta i esquerra en aquest tema i aquesta ciutat on hi ha 20 regidors d'"esquerres" i 5 de dretes. És una reivindicació de pluralitat. La ciutat sap tot el que hi ha? Tot el que es fa? Tot el que s'hi ofereix? Ho dubto
    Cornellà té quasi 90.000 habitants i el PSC només 17.000 votants.
    Cornellà no és monocolor.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada