Avui ha guanyat la Dignitat.

Queden minuts perquè finalitzi la jornada de vaga, i no puc fer altra cosa que felicitar-vos. A vosaltres. A la gent treballadora. A la gent que en una situació social i econòmica difícil, amb tots els mitjans de comunicació i tots els poders polítics i econòmics en contra heu donat una lliçó de lluita democràtica. A tota la gent que heu fet Vaga, a aquells/es que no heu pogut, i fins i tot a aquells que no heu volgut fer vaga; Felicitats!
Felicitats a tota la gent de CCOO i UGT, i també de moltes entitats socials de Catalunya, el Baix Llobregat i Cornellà, que avui hem dit Així No, Zapatero i Corbacho Rectificació!
Perquè la vaga d'avui ha de tenir conseqüències. Quan un país es para com s'ha parat el nostre no es pot dir que aquí no ha passat res. S'ha de poder reorientar la reforma laboral perquè generi ocupació de qualitat i no la destrueixi. S'han de poder derrogar moltes de les retallades socials anteriors; pensions, dependència, cooperació, sous funcionaris. S'ha de poder reorientar la política econòmica i la lluita contra el dèficit perquè hem de poder ser Alemania i no Marroc. No m'hi allargaré: s'ha de rectificar.
Ja tindrem temps de seguir comentant el futur demà. Hem deixeu fer una croniqueta del que ha passat a Cornellà i al Baix Llobregat?
Avui Cornellà i el Baix Llobregat també hem dit la nostra. Gràcies a la feina de molta gent avui però sobretot des de fa setmanes el Baix avui, dit malament i ràpid, era com un diumenge. Amb gent manifestant-se al carrer i masses serveis públics i comerços oberts, però amb un clima de diumenge. Poca, molt poca activitat. Llàstima dels "galifardeus" que han aprofitat la Vaga per fer el seus kaleborroka particular i han embrutat la imatge de tots i totes. La Ignorància i l'estupidessa són atrevides.
Respecto i defenso el dret de les persones a fer vaga, però també defenso el dret a treballar. Segurament puc entendre molts dels motius que molta gent de Cornellà i del Baix Llobregat hem pot donar per justificar perquè no fan vaga, però haig de reconèixer que hi ha dos dels sectors que hem preocupen. Els serveis públics i el comerç i l'hosteleria com era d'esperar han abanderat la "no vaga". Aquí hi ha centenars de milers de situacions personals que es poden explicar però em vull aturar en dos extrems; personal de la salut i l'educació i treballadores dels centres comercials, per fer una petita reflexió.
No havíem quedat que la Salut i l'Educació públiques estàn en perill? No s'està degradant l'escola pública? No ens quexem que la salut està saturada? No ens queixem de que cada cop hi ha menys recursos per la salut i l'educació? No ens queixem de la privatització de la salut i l'educació? No s'ha castigat als nens sense colònies i sortides perquè l'administració maltracta als mestres? No ens queixàvem que la població en general tenia molt mala consideració del personal públic?
Llavors, perquè quan es planteja una vaga general que vol frenar les retallades socials i reorientar la política econòmica perquè pensi abans en les persones que en els mercats financers mestres i metges, molts/es funcionaris/es fixes, no fan vaga?
Capítol apart mereixen les treballadores, perquè majoritàriament són treballadores, dels centres comercials. Durant aquest dies, i també avui, hem visitat els 3 centres comercials de la meva ciutat; l'Eroski o CC Llobregat, l'SPLAU i el Corte Inglés. Llevat del Corte Inglés en el qual impera una dinàmica laboral estranyíssima d'estil elitista que mai entendré, a la resta de centres ens la gent que hem anat a informar de la vaga hem trobat molta precarietat i molta por. Tothom entenia els motius de la vaga, molta genti estava dispossada a fer vaga però la pora perdre la feina i les amenaces d'amos i caps han estatr presents en  el cap de masses treballadores i treballadors. Aquí hi ha molta feina per fer...
Bé, no m'allargo més. Felicitats Toni, Edu, Saida, Maria José, Álvaro, Barbastro, Adelina, Avelino, Josep Maria, Benigno, Pedro,... Molt Bona Feina!

Comentaris