Agraïments i primeres idees

Ja fa uns dies que estreno candidatura a l'alcaldia de Cornellà i m'adono que més enllà de en la meva intervenció pública del 9 de juliol, encara no he fet una agraïment públic als companys i companyes que m'han propossat i donat suport. Em sento il·lusionat, responsabilitzat i agraït. És un honor encapçalar la llista d'ICVa Cornellà que per mi , i per molta altra gent, va més enllà del que representen les sigles ICV a nivell nacional. Les llistes d'ICV a Cornellà tenen el llegat de les llistes del PSUC dels primers anys de democràcia a Cornellà i del moviment obrer i veïnal que hi va donar suport. A les llistes d'ICV sempre s'hi troba el major nombre de gent que coneix i estima Cornellà.
Però no tot seran agraïments, aprofito per posar sobre la taula els principals temes que crec Cornellà i la seva gent hem d'abordar. Algunes idees.
Participació.
Cornellà ha de canviar Majoria Absoluta per Diàleg. Apostem per una nova relació entre l’Ajuntament, la ciutadania i les entitats, basada en la Transparència i no en el clientelisme Cornellà està viva, una mica dormida, però viva, i té capacitat de canvi. Estem en un moment decisiu per Cornellà. La ciutat ha canviat en moltes coses però encara és possible millorar-la. . En temps de Crisi econòmica i política calen parets de
vidre a l’Ajuntament, tot s’ha de poder saber i entendre.
En aquest propers dos, màxim 3 anys, es prendran decisions urbanístiques i econòmiques clau i definitives pel futur de la ciutat i cal prendre-les amb el major consens possible.
Crisi i economia:
Crec que no corren bons temps per una ciutat com la nostra, on la crisi econòmica i la saturació de la construcció són tant evidents. Tenim molta persiana baixada als negocis locals, més de 7.000 persones a l’atur, moltes d’elles sense prestació o amb prestacions baixíssimes, un dels nivells d’instrucció i de renda més baixos de Catalunya i una activitat econòmica molt deficient.
La Crisi obliga a redefinir una ciutat a la que li calen noves bases econòmiques; un altre tipus d’indústries i d’activitat econòmica en general. Recordeu que en els darrers premis ciutat de Cornellà, la categoria de premis a la iniciativa empresarial va quedar deserta. Avui, per exemple una aposta per la industria neta, o de les energies renovables ha de ser possible a Cornellà.
Urbanisme i habitatge.
Una ciutat que ha “expulsat” al 50% de la gent que volia un nou habitatge cap a d’altres municipis ha fracassat en matèria d’habitatge. Hi ha gent de Cornellà vivint per tota la comarca perquè no podien pagar-se un pis a la seva ciutat. L’Ajuntament i EMDUCSA s’han equivocat. No és de rebut que els habitatges “socials” de l’Ajuntament estiguin a 2500 euros m2. EMDUCSA ha de fer política social d’habitatge no ha de servir per promocionar el negoci immobiliàri.
Serveis i Equipaments per a la Ciutadania:
Cal garantir igualtat de drets i deures, d’oportunitats i obligacions per a tota persona que viu a Cornellà, vingui d’on vingui. Cal evitar el conflicte entre les persones que més necessitats tenen.  El que necessitem són serveis i equipaments públics més potents per fer polítiques socials més efectives. Cal canviar una política d’equipaments oportunista, mal planificada i descompensada. No s’ha fet mai una visió de conjunt de la ciutat en aquest tema. Tenim equipaments per lluir (Citilab,Parc Esportiu Llobregat, Auditori,...) de primer nivell i allunyats dels barris més poblats, i en canvi aquells que més usen les persones i les entitats com les escoles, els pavellons, o els centres cívics són petits, antiquats i mal conservats. Un exemple del que dic és que amb el dèficit econòmic de la gestió de Parc Esportiu es pot fer el manteniment de totes les escoles públiques de Cornellà.
Com orientem la feina fins les eleccions municipals de maig de 2011?
Vull i volem sumar gent i idees. Hem obert un procés de participació per contactar amb ciutadanes i ciutadans per contrastar opinions i recollir idees, que durarà fins l’abril de 2011. Estic convençut que a Cornellà s’esgota una etapa i que cal generar un espai obert i transformador per donar un nou impuls a la ciutat. L’etapa en que una persona des de la cadira d’alcalde a Can Vallhonrat dirigia Cornellà sol s’ha d’acabar.
27 anys de govern del mateix partit, i sobretot la mateixa gent, des de 1987 amb majoria absoluta, estan pesant massa a la ciutat de Cornellà. La dinàmica anquilosada de la maquinària de l’Ajuntament de Cornellà i la poca innovació que hi ha darrera de la proposta política que avui representen l’Alcalde i el seu equip, és
evident, i reconeguda tant pel personal municipal, com per les entitats i la ciutadania de Cornellà. Fins i tot l’estil de gestió personalista, autoritari, opac i poc participatiu de l’alcalde és conegut i criticat fora de la nostra ciutat.
ICV plantegem que cal fer canvis a Cornellà que ningú més no farà. Canvis en urbanisme, habitatge, educació, cultura, medi ambient, comerç, mobilitat, joventut, benestar social, però no els volem fer sols i soles. Si la gent de Cornellà volem hi ha possibilitats d’alternatives, i s’han de poder articular de forma
amplia.
Voleu participar amb nosaltres per fer els canvis que cal fer a Cornellà?

Comentaris