La retallada arriba a Cornellà

Ja sabem la proposta del govern de l'Ajuntament de Cornellà per fer més digerible l'injust, injustificat, i cada dia més innecesàri Decret 8/2010 de la retallada ZP. El tema a Cornellà, o l'únic tema, és com traslladar la retallada del 5% dels sous sobre els treballadors i treballadores municipals. Ens consta que encara no s'ha parlat amb els sindicats, per la qual cosa no entraré en detalls fins que tothom tingui tota la informació.
Si puc dir que sembla que s'aplicarà amb voluntat de salvar el que s'havia aconseguit d'extra en la negociació col·lectiva. Per imperatiu legal i de forma progressiva la retallada de sous afectarà a funcionaris/es i personal laboral de l'Ajuntament. Molt em dol aquesta retallada de sous, quan tots i totes sabem que Cornellà és l'Ajuntament gran que pitjor paga als seus treballadors i treballadores, i quan per fi s'havia aconseguit un conveni col·lectiu una mica digne. Sembla però que no hi ha sortides legals i que s'ha de retallar sous per nassos.
Ara, una altra cosa és la retallada dubtosament "exemplificadora" de sous als polítics que pregonitza Zapatero. A Cornellà, oh sorprsa, tindrà progressivitat inversa.
A qui més guanya se li retalla proporcionalment menys que als que menys cobren. Un escàndol! En resum, el govern municipal és retalla el sou entre el 5 i el 10% i a l'oposició (on ningú es pot dedicar en exclussiva a l'ajuntament) se'ns retalla entre el 10 i el 35%, quan a tots els municipis s'aplicarà el 5% de rigor!
Nosaltres no apostàvem per la retallada de sous de ningú, però si s'havia de fer d'algú per suposat calia començar per qui més cobra, els Alts directius de l'Admnistració, i entre ells alcaldes i alguns regidors. En cap cas s'estava demanant enlloc que es retalli dels més mal pagats. A Cornellà hi haurà 4 regidors  3 de l'oposició, que si s'alplica el que vol l'Alcalde passaran a cobrar 400 euros al mes.  Algú creu que així es pot fer la feina de seguiment i conrol del govern i l'activitat municipal que una ciutat de quasi 90.000 habitatnts i 180 milions d'euros de pressupost requereix?
Per molt que l'alcalde i el portaveu PSC diguin que és que Cornellà és diferent, és evident que conceptes com talla política, o talant, no estàn al diccionari de Cornellà. Aprofiten la retallada ZP per carregar-se a l'oposició igual que va fer el PP que tant critiquen, en el seu dia, impedint que la majoria de regidors i regidores d'oposició tinguin Seguretat Social.
Això és el que tenim, però no pensem callar, ja n'hi ha prou!

Comentaris