Carta oberta a adherits/des i votants d'ICV a Cornellà

Fa uns dies vaig enviar una carta al conjunt de la gent d'ICV de Cornellà, que pel seu contingut val la pena que us detalli aquí:


A l’atenció de la gent d’ICV de Cornellà; adherits i adherides, amics i amigues, companyes i companys,

Ja fa alguns anys, quasi sis, que em vau escollir President d’ICV a la nostra ciutat. Posteriorment també em vau escollir com a regidor a l’Ajuntament i, com sabeu, des de la renúncia de la M Carme Romero, faig les funcions de portaveu del grup Municipal.
En aquests anys al capdavant del projecte d’ICV he intentat, tot i les dificultats i les pròpies incapacitats, ajudar a construir un espai, amb cara i ulls, plural i d’esquerres a Cornellà. No tinc clar si ens en hem en sortit, però si tinc clar que queda feina per fer.
Com sabeu, d’aquí just un any a Cornellà es tornaran a celebrar eleccions municipals, i estic convençut que si els ciutadans i les ciutadanes volem, hi ha possibilitats de generar un espai ampli, fora de l’òrbita socialista, des del que presentar propostes i alternatives a les polítiques que avui executa el Govern Municipal.
Perquè crec que hi ha alternatives, i que s’han de poder articular. Compartireu amb mi que 25 anys de govern del mateix partit, des de 1987 amb majoria absoluta, estan pesant massa a la ciutat de Cornellà. La dinàmica anquilosada de la maquinària de l’Ajuntament de Cornellà i la poca innovació que hi ha darrera de la proposta política que avui representen l’Alcalde i el seu equip, és evident, i reconeguda tant pel personal municipal, com per les entitats, com per la ciutadania de Cornellà Fins i tot l’estil de gestió personalista, autoritari, opac i poc participatiu de l’alcalde és conegut i criticat fora de la nostra ciutat.
Per aquest motiu considero, que la meva dedicació política a Cornellà, s’ha de centrar exclusivament a intentar des del Grup Municipal d’ICV generar aquest espai polític alternatiu i obert, un espai de la política compartida i de proximitat a Cornellà.
Crec doncs que ara toca que em centri en la feina a l’Ajuntament, i per tant que renunciï a la presidència de la nostra organització a Cornellà. Així ho vaig expressar ahir en la nostra assemblea local, que va aprovar l’inici dels treballs per escollir una nova presidència local i una nova direcció local en l’Assemblea que celebrarem el proper 18 de juny.
Crec que és una bona oportunitat per Cornellà i per la gent d’ICV que hem d’aprofitar, per això alhora que et volia comunicar la meva decisió de no repetir com a president local, també et volia encoratjar per que donis un pas endavant, que col·laboris per trobar una nova persona per assumir la presidència local, participis de l’assemblea del divendres 18 de juny i sobretot t’impliquis una mica més en el projecte d’ICV a Cornellà. Les agendes de totes i tos són molt complexes, però l’aposta pels projectes col·lectius com el d’ICV a Cornellà mereixen i necessiten de la teva participació.
Seguim en contacte, atentament

Arnau Funes Romero





Comentaris