Algunes valoracions sobre el 20J a Cornellà

Arran del debat que en un post anterior he mantingut amb dos voluntaris del Cornellà Decideix, he fet alguna valoració del que va passar diumenge 20 de juny que us voldria fer arribar. La meva opinió sobre el que vam viure diumenge a Cornellà i a Catalunya depén d'on es col·loqui el focus, perquè crec que no és el mateix fer valoracions amb òptica local que nacional.
Hi ha hagut poca participació al 20J al Baix i una mica més a Cornellà. La gent no s'ha sentit interpel.lada. Com si la cosa no anés en serio . La pregunta és si en comptes de la independència de Catalunya es preguntés a la gent de Cornellà per l'enderroc del PISA, la ubicació de l'Espanyol, o el nou barri de ribera salines, votarien?
Tornant a la consulta del 20J. Recordem:

11% de participació a Cornellà. Si 75%, No 20%, Blanc 5%

En primer lloc vull felicitar a totes les persones que heu participat en l'organització de la consulta del 20J a Cornellà. Era molt i molt complicat aconseguir muntar la consulta en una ciutat com la nostra, i encara més complicat assolir una mínima participació. Felicitats per la feina. Heu obert un camí, el de la participació, el de demanar l'opinió de la ciutadania, que espero segueixi obert per altres qüestions. Vull deixar clar que no considero que els voluntaris de cornellà decideix estiguin essent manipulats perquè no és així. Crec que en entrades posteriors al meu bloc he matissat el que comentes.
Vaig dir des del començament del procés que arribar a la participació d'altres ciutats suposava mobilitzar els "noindependentistes" i tot i que a Cornellà alguns hem votat la majoria no ho han fet.
És evident que per aconseguir una determinada participació la implicació d'entitats, col·lectius i partits és necessària. Insisteixo en que molts d'aquest col·lectius no s'han sentit interpel·lats ni a Cornellà, ni a Catalunya. 
Per altra banda, respectant les opinions de tothom, crec que dels "Cornella Decideix" que he conegut, i han estat uns quants, cap s'escapa, lògicament, de tenir vincul·lacions amb gent que participa de partits i de col·lectius. Accepto que es consideri que Cornellà Decideix no està manipulada per cap partit polític, però tampoc s'escapa del tot de la nfluència dels partits. i és normal perquè s'està fent política.
Conec a bona part de la gent que s'ha mobilitzat pel 20J a Cornellà i en general és gent a la que respecto molt personal i políticament, siguin de ERC, de CiU, de Reagrupament o d'enlloc, i valoro el seu esforç i la seva vocació participativa, el seu esntit democràtic en sentit ampli, però no puc dir el mateix de la lectura i interpretació que altres "polítics" de nivell nacional, tertulians i opinadors de l'independentisme, estàn fent de les consultes, apropiant-se-les i aprofitant-les per fer-se un lloc o un espai electoral.
Suggereixo un passeig per les webs i blocs de la temàtica"decideix" i segur que compartim que molts dels que han escrit sobre el que va passar a Cornellà no s'apropen a la realitat i en fan lectures interessades. Això és el que no m'agrada, que al capdavant , o mediàticament, estàn apareguent insignes militants, regidors i diputats de determinats partits, que amb la seva sola presència en primera fila devaluen el nivell d'objectivitat de la pròpia consulta. No esteu d'acord amb mi? Seguirem comentant la jugada.

Comentaris