SPLAU obre portes entre els records de les cassolades de l'abril a Riera.

Fa uns minuts que ha obert portes SPLAU, el nou macrocentre comercial de Cornellà. Bé per ser estricte el nou macrocentre del Prat al que s'entra per Cornellà, pel Barri Riera, per la zona Espanyol. Quan aquesta tarda hi arribava per participar de la ronda inaugural pel centre que ens reservàvem a les 500 autoritats, empresaris i entitats de les dues ciutats, he recordat com mai del Parc de la Ribera. Se'n deia així?
Un parc pel que alguns anàvem a córrer en pre-temporada, d'altres a passejar o a jugar a la petanca, i alguns fins i tot hi havien muntat festes i rocíos. 
Era el parc del barri Riera, i ha desaparegut em direu. Però de fet a la web municipal encara és contempla com una obra emblemàtica de la ciutat "ampliar el Parc de la Ribera": El Parc s'amplia i es modernitza, complementant-lo amb activitats educatives, esportives i espais polivalents a l'aire lliure: la seva superfície es duplica fins a 61.766 m2.
I si bé és cert que el verd ha desaparegut, no ho és menys que l'antic parc és més o menys l'espai que ara hi ha davant del Camp de l'Espanyol i sobretot davant de l'SPLAU. Ara parlem doncs d'una pastilla de terra per ajardinar en condicions, encara no és un Parc. O si voleu un parc per acabar, com de fet sempre va ser el parc de la ribera. Mai ens va semblar que estigués acabat perquè la gravera fastiguejava i l'Ajuntament no s'hi dedicava. Més o menys com ara que entre l'Ajuntament i l'Espanyol... terra a mogollón.
A veure si ara es recupera el verd i ens fan més digerible tant l'entrada del camp com del Centre Comercial.
Sobre el Centre Comercial SPLAU, res de nou. Vist un, vist tots. “És com la maquinista,” era el comentari de consens entre els primers visitants. Una amplia zona de passeig entre les botigues de les franquícies estrella de la globalització consumista amb el Mercadona, Media Markt, Primarc i Miró “presidint” la comunitat. Ja em direu que us sembla a vosaltres.
Pel que fa a les nostres preocupacions sobre les oportunitats d'ocupació que suposarà el centre pel Barri i Cornellà, de moment seguim sense poder contrastar-les. Avui hem pogut saludar a alguna treballadora de Cornellà entre les plantilles de les botigues, però encara és desconeix quanta gent de la ciutat treballarà en el complex. Ho anirem seguint. Cinco Dias creu que seran 1700 llocs de treball.
Un cop superat el debat sobre l'arquitectura i l'oferta, el tema que ha centrat les converses han estat les cassolades dels veïns i veïnes de Riera, de fa uns dies. Les queixes pels aldarulls i molèsties de tot tipus (mobilitat, neteja, soroll,..) que el barri pateix els dies de partit de l'Espanyol, i en especial el dia de la visita del Barça, tenen poc a comentar que no hagi comentat ja, i contrasten amb el que s'escribia fa un any als diaris.
Veig molt i molt difícil que es puguin traslladar 30.000 persones des del metro,els ferrocarrils, o les rondes, fins a dins del camp sense generar cap molèstia al barri per on transiten. Impossible.
Ara, això no vol dir que cregui que no es pot millorar, tant en neteja, com en mobilitat, com en seguretat, que si que es pot i s'ha de fer. Potser els responsables, del Prat, de Cornellà i dels Mossos haurien de coordinar-se millor. Dic potser, perquè tampoc sé si així s'evitaria que 200 “delinqüents filofeixistes”,que diuen ser seguidors de l'espanyol ,tinguin acobardit a mig barri quan ells volen.
El que segur que no arregla res, és “Rajar” dels mossos a Ràdio Cornellà sense haver-se dignat a trucar als seus responsables, com va fer l'alcalde fa uns dies. Enéssim gest de deslleialtat institucional, per no dir altre cosa, que s'afegeix a una llarga llista del nostre batlle.És el que té estar per sobre del bé i del mal. 
Potser tancar els bars de Riera el dia de partit també va en la mateixa línia, ja veurem com acaba el tema ,de moment ja hem sortit com una república bananera als diaris.

Comentaris