NO A DELATAR ELS IMMIGRANTS SENSE RESIDÈNCIA

En el darrer Ple Municipal el Partit Popular de Cornellà, es va sumar a la moda dels seus companys de partit de Badalona o de CiU de Vic, i va fer una proposta de moció sense base legal irresponsable, electoralista, i insolidaria.
El PP de Cornellà proposa que l'Ajuntament delati a la policia a tota persona estrangera empadronada a Cornellà i que no hagi pogut accedir a la residència legal. Ùna proposta il·legal, difícil de gestionar i que alhora significa, una vegada més, una vulneració dels drets bàsics de les persones immigrades .
ICV hi vam votar en contra, i demanem al PP de Cornellà que eviti en el futur barrejar immigració i crisi. Els regidors i regidores de l'Ajuntament tenim altre feina que endurir els criteris que permeten la població immigrant registrar-se al padró..
Per la gent d'ICV en aquesta situació de crisi econòmica Cornellà s'ha de preocupar de tenir una única política i un únic projecte integral i transparent per a tota la ciutadania.
El conjunt de la ciutadania ha de conèixer com es garanteix l’accés a l’educació i la cultura, quina política d’ajudes socials s’impulsa, com es promou l’accés a la salut pública, quines mesures s’ofereixen per a la formació i l’ocupació, quina promoció de l’associacionisme, el lleure i l’esport es fa o com es regula l’accés a l’habitatge públic.
ICV no defensem els uns per damunt dels altres, Defensem la necessitat d’ajudar qui més necessitats pateix, perquè és just i alhora perquè va en benefici de la col•lectivitat. Defensem que hi hagi drets i deures, oportunitats i obligacions per tothom.
Per això cal empadronar tothom. L’empadronament resulta determinant per establir drets i deures, és d’obligat compliment, i alhora permet determinar els serveis mínims necessaris en un Ajuntament o la seva assignació pressupostària.
L'empadronament permet determinar les obligacions fiscals, el dret a beneficiar-se de determinades ajudes, la puntuació per accedir a centres educatius, el servei de salut de referència, etc.
La utilització de les dades del padró per fer delació als cossos i forces de seguretat de l’Estat com demanava el PP, és una greu vulneració de la Llei Orgànica 15/1990 de Protecció de Dades, que estableix que les dades personals, com les del padró, només podran ser cedides a tercers amb finalitats estadístiques o en els supòsits que, específicament, determini una Llei.
Actualment no hi ha cap Llei que autoritzi aquest ús del padró, i la Llei d’Estrangeria i el Reial Decret Decret 1690/ 1996 d'11 de julio només commina als ajuntaments a "facilitar" l'accés al seus registres en determinats casos, però no autoritza a l'Ajuntament a delatar ni posar en coneixement de cap altra administració ni persona les circumstàncies dels veïns empadronats.
En resum, la proposta presentada pel PP és del tot il·legal. Davant la demagògia xenòfoba i el doble discurs d'alguns, ICV apostem per la política i la transparència en la gestió pública.
Podeu fer arribar els vostres comentaris a cornella@iniciativa.ca

Comentaris