Hi havia vida abans de l'Obama, o Obama no és el primer en tot.

Estic emprenyat. El nivell de la tergiversació de la realitat i la mentida que tant costa eradicar dels mitjans de comunicació i del debat polític, avui indestriables l’un de l’altre, s’incrementen conforme s’apropen les comtesses electorals. Ja sé que no és cap novetat, i que a mi no hauria de sorprendre’m, però tot i així no deixa d’emprenyar-me.
Diaris i teles, periodistes i responsables polítics, que expliquen les coses a mitges, o directament menteixen. Diaris que s’inventen que persones estan en llocs que no haurien d’estar per així satisfer els seus interessos (La Vanguardia - Horta de Sant Joan), i responsables polítics que critiquen avui el que fa dos anys elogiaven,...
Us poso un altre exemple, i no és del Josep Cuní i els seus matins. Ja fa anys que el moviment ecologistes, i els estudiosos de l’economia coincideixen en que cal decidir quin paper pot jugar l’energia neta o les energies renovables (amb tots els seus problemes) en el futur del nostre país.
Tothom té clar que no podem viure del petroli eternament, i per tant que cal impulsar urgentment la generació d’energies alternatives, i entre aquestes les renovables que són menys agressives amb el planeta i més duradores.
ICV fa anys que treballem en aquest línia, i allà on hem governat hem impulsat la qüestió. Haurien de constar als anals de la història de Cornellà els debats sobre on ubicar plaques, entre la M Carme Romero (ICV), en Jose Luís Morlanes (PSC) i l’Antonio Martínez (PSC) quan tots tres eren tinents d’alcalde de l’Ajuntament de Cornellà. Quina paciència la Carme! Quin exercici de diplomàcia i perseveraça hi ha darrera de cada placa solar que s'ha instal·lat a Cornellà!
Ara, sembla que alguns han necessitat que vingués l'OBAMA per descobrir l'energia neta.  Ja sabeu que ell planteja la creació de 300.000 llocs de treball mitjançant el desplegament d'un pla de producció energètica alternativa.
Doncs bé, ahir vaig anar al magazín matinal de 25TV, i en un moment del debat el representant de CiU argumentà que per sortir de la crisi cal apostar per les energies renovables, netes,... com ha fet l'Obama, i no com fa el govern Verd d’ICV. Quins collons! Amb perdó.
Amb dues dades en tinc prou. Quan va entrar el tripartit (2003,2004) i sortia Convergència, Catalunya produïa 94 MW d’energia eòlica i una desena de fotovoltaica  a l'any.  Si les dades són correctes, avui es produeixen 447MW d’eòlica (900 a finals d’any quan estiguin en funcionament les noves estacions)  i 100MW de fotovoltaica, s’ha regularitzat el sector i s’ha buscat ubicacions òptimes pel desenvolupament de plantes d’aquestes energies protegint alhora el territori i els espais naturals.
No cal dir més. Ja se que en Cesc Baltasar no és Obama, i encara menys per Convergència i Unió, però al César el que és del César, o no senyors de La Vanguardia, CiU, i els Matins?
Encara veurem a l'Artur Mas anant a veure als EUA el que el govern de la Generalitat fa 7 anys que fa a Catalunya. Al temps.

Comentaris