Dissabte 27 s'inaugura el nou Hospital Comarcal

30 anys ha esperat el Baix Llobregat per tenir Hospital Comarcal.  Fa ja més de 30 anys des de que la comissió d'urbanisme de la transició protegí els terrenys de l'especulació i 30 des de que el primer Ajuntament del PSUC de Sant Joan Despí decidí cedir-los per construïr-ne l'Hospital.
30 anys de reivindicacions socials, veïnals, sindicals i polítiques sembla que per fi s'han concretat en una realitat. 23 anys de govern de CIU i 7 del tripartit (PSC-ERC-ICV) després, els i les que heu crescut amb la reivindicació de l'Hospital Comarcal com la principal petició per millorar la sanitat de la comarca, ens hem de felicitar. "Nunca és tarde si la dicha és buena " dirien alguns, i és que semblava que no arribaria mai però ja està aquí. 
Una proposta que han defensat, entre d'altres, CCOO del Baix Llobregat, les Federacions d'entitats de veïns, i ICV ha passat dels documents, els acords i les pancartes a ser un servei bàsic pels ciutadans i ciutadanes de la nostra comarca.
Ja fa uns dies que funciona però dissabte 27 de febrer se'n farà la inauguració oficial. Hem de recordar que el nou Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi s'ha construit amb el finançament de la Generalitat de Catalunya i està ubicat al terme municipal de Sant Joan Despí entre l’avinguda del Baix Llobregat, el carrer Jacint Verdaguer, el carrer Josep Trueta i el carrer de Sant Martí de l’Erm, just al costat de TV3.
Malauradament però, la posada en marxa de l'hospital requerirà d'un exercici afegit de transparència per part de les administracions públiques, doncs la sindicatura de comptes ha demanat que s'expliquin millor algunes actuacions i els números de l'obra. 
La gestió del centre és a càrrec del Consorci Sanitari Integral (CSI), un ens públic participat pel Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut, els Ajuntaments de Sant Joan Despí i l’Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja,  qui espero aclareixi amb celeritat els dubtes econòmics de la Sindicatura de Comptes.
Mentre això arriba, felicitem-nos per l'Hospital, doncs hem trigat massa temps en tenir-lo.

Comentaris