Centenari Miguel Hernández

El Grup Municipal d'ICV de Cornellà hem plantejat al Govern Municipal, en aquest  Ple Municpal de Febrer l'interés per participar en l'organització del centenari del poeta Miguel Hernández a la nostra ciutat.
Nascut i mort a Alacant (1910-1942) fou un poeta clau en la lluita antifranquista. "Durant la Guerra Civil s'allistà com a voluntari al Cinquè Regiment de l'Exèrcit Popular, on se li assignen tasques d'agitació i propaganda. Participà del "Congreso Internacional de Intelectuales Antifascistas de 1937".  Periode en el que escriu diverses obres de teatre i poemes compromesos. Publicà "Viento del pueblo" (1937) i va preparar  "El hombre acecha  (poemes escrits entre 1937 i1938, no publicats complets fins el 1981). De 1937 a 1941, ja a la presó i després de la mort del seu fill escriurà  "Cancionero Y romancero de ausencias," una recopilació que els editors diferencien de "Últimos poemas". Moriria a la presó.
ICV entenem que la celebració del centenari del naixement del poeta s'ha d'emmarcar en els treball de reconeixement que darrerament s'està aconseguint donar als lluitadors/es antifranquistes. Alhora coneixem per la premsa i la publicitat que l'Ajuntament de Cornellà té lligada la presència d'en Joan Manel Serrat i el seu espectacle commemoratiu, però creiem que podem anar més enllà. 
La nostra idea era i és constituïr una comissió ciutadana depenent del Consell de Cultura, on hi participèssin tant entitats culturals, com socials i polítiques com l'Associació de Memòria Històrica del Baix Llobregat. 
Veurem com avança la cosa. Us anirem informant.

Comentaris