Que aquest 2010 EMDUCSA treballi millor

ICV desitgem que les festes ens hagin servit a tots els ciutadans de Cornellà per recupera il•lusió i força, per encarar els reptes que ens planteja el 2010. L’any 2009 serà recordat a Cornellà per ser l’any en que la crisi econòmica va colpejar més durament. L’any en què moltes empreses van tancar i sobretot, l’any en que molts treballadors/es, i les seves famílies, han vist com es complicaven les seves vides per l’atur i la manca d’ingressos suficients.
ICV creiem que pel 2010 calen alternatives des d’una nova economia industrial, des de la innovació, la formació i la qualitat, i des d’un estat de benestar potent Cal fugir definitivament de les receptes de la precarietat laboral i del totxo (especulació immobiliària). Si són el problema no poden ser la solució.
A Cornellà, la construcció d’habitatges s’ha frenat radicalment i 7000 persons han acabat el 2009 a l'atur. Cal apostar per l’economia sostenible no pel totxo. Per això, la política d’habitatge i d’urbanisme que es desenvolupa a Cornellà mereix una profunda reflexió.
Per a que serveix l’empresa municipal de desenvolupament urbanístic EMDUCSA? O millor dit, a qui serveix? Està fent el que la gent de Cornellà necessitem, o el que les empreses constructores necessiten?
De moment pel 2010 veurem que l’Ajuntament de Cornellà continua apostant pel "totxo", destinant 80 milions d’euros a EMDUCSA. Les promocions urbanístiques són una constant a qualsevol barri de Cornellà, fins i tot en aquells més massificats com Gavarra o Sant Ildefons. Cal tot això?
Cornellà s’està quedant sense terreny públic, els pisos de protecció oficial no es venen com abans, i les promocions acabades son un cau de problemes pels veïns.
Fa uns mesos vam visitar i vam denunciar les deficiències a les promocions d’habitatges "destraleta" d’EMDUCSA, i des de llavors moltes persones de Cornellà s’han adreçat a nosaltres qüestionat la “qualitat dels pisos que fa EMDUCSA”. Sembla que totes les promocions tenen o han tingut problemes i alhora s’ha tractat a les persones afectades amb males formes. Es poden entendre els errors, però no la prepotència.
Estem parlant d’habitatges públics, amb un preu “hipotèticament” més assequible, però que la gent ha pagat quasi a preu de mercat actual (entre 25 i 45 milions de pessetes) i de pisos lliures que són el doble de cars, i “tant barats” que bona part de les persones afortunades han hagut de renunciar-hi.
ICV creiem que el 2010 cal parlar més del que li cal a Cornellà. L’urbanisme a Cornellà s’ha d’explicar millor. Ha de ser més participatiu. Hi treballarem per aconseguir-ho, però sense el teu ajut i la teva implicació, l’Ajuntament només farà polítiques desgastades i possibilistes.
La teva visió, la teva informació, la teva creativitat pot fer de Cornellà una ciutat més humana, justa i sostenible.Aquest 2010 tot és possible i iot està per fer. Parlem de Cornellà! Treballa amb nosaltres! Ajuda’ns a treballar per Cornellà !

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada