No es vol més transparència en la Política d'Urbanisme

Fa uns minuts que hem acabat el Ple de l'Ajuntament de Cornellà i arribo a casa molt preocupat. La moció que hem plantejat com ICV ha estat rebutjada per tots els grups municipals. Em preocupa tant la negativa en sí, com la unió de tots els grups municipals en contra de crear el Consell Assessor d'Urbanisme de Cornellà (bé, el PP s'ha abstingut).
Us recordo el que proposàvem, perquè no penseu que estàvem demanant "l'oro y el moro". ICV hem proposat:

1. El Ple Municipal acorda la creació d’una comissió de treball composada per un representant de cada grup municipal, i proposa a la FAVCO, als sindicats majoritaris representats a la ciutat i a les entitats Empresarials i comercials de Cornellà que nomenin un representant cadascú per tal de redactar una proposta de Consell o Comissió Assessora d’Urbanisme i Política Territorial de la ciutat de Cornellà.

2. El Ple Municipal insta a l’alcalde de la ciutat a convocar i presidir aquesta comissió de forma immediata per tal de garantir que el durant el primer semestre de 2010 pugui aprovar la creació de l’esmentat Consell.

Malauradament, li haurem d'explicar a PSC, CiU, EUiA i ERC perquè cal un consell on s'expliqui als veïns i veïnes les actuacions urbanístiques del municipi, perquè tots 4 han votat en contra d'aquesta proposta.
Els arguments d'uns i altres han estat, en opinió d'un servidor, d'allò més peregrins i crec evidencien dues coses: Ningú s'havia llegit en condicions la nostra moció, i ningú s'havia pres la molèstia de consultar les possibilitats legals de crear aquest Consell, ja que ningú ha fet referència al nostre argument apel·lant a que la Llei d'Urbanisme preveu la constictució d'aquesta figura i li dona funcions.
Us recomano que quan es publiqui llegiu detingudament l'acta de la sessió i si creieu que els arguments de CiU, EUiA, i ERC per votar en contra de la moció són de pes, em retractaré.
Què el PSC votés en contra era de preveure, però la resta perquè li ballen l'aigua? Per què consideren  que amb un Acord Social, que només parla d'habitatge i que no ha aprovat el Ple, ja n'hi ha prou?
Ells (PSC-PSOE) no creuen en la Participació i ja creuen que s'explica molt les obres que es fan a la ciutat. Nosaltres no estem d'acord amb això, i creiem que les ciutadanes i ciutadans de Cornellà tampoc.
Una ciutat com Cornellà no pot acceptar que cap ciutadà o ciutadana faci comentaris desinformats sobre cap obra pública o privada; una plaça, un carrer, un equipament o un bloc de pisos. Amb la que està caient no es pot amagar el cap sota l'ala. Si les actuacions urbanístiques que es fan a Cornellà, com per exemple el sector Millàs (tirem un camp de futbol per fer psisos), la ELSA (on també es construiran centenars de pisos) o Ribera Salines (on es faran 2000 habitatges més), són actuacions pensades per cohesionar socialment Cornellà, s'han d'explicar a tothom i s'han de compartir.
No volem un Ajuntament sospitòs de fer un Urbanisme que només benficii a uns quants, al contarir volem un Ajuntament més transperent que expliqui el que fa tant als Grups Polítics de l'Oposició com, i sobretot, a la ciutadania. Així doncs, per què no es vol més transparència?

Comentaris

  1. Estic d'acord amb introduir mecanismes de participació ciutadana a tots els àmbits de la gestió municipal i, fins i tot, de la pollítica.
    Crec que, si els polítics i la POLÍTICA tenen una oprtunitat de generar confiança en la ciutadania, aquesta pasa per la participació i la transparència.
    Ànims i foça.
    Àngel

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada