Respostes burocràtiques a necessitats socials

Ahir el govern municipal (PSC, CiU, PCC) ens va tombar les nostres al·legacions a les ordenances fiscals de Cornellà. El problema és que ben bé encara no sé perquè. Essent generòs en la valoració diria que les respostes que el Tinent d'alcalde d'economia són excessivament burocràtiques.


ICV vam explicar en el Ple del mes d’octubre, on es va debatre les ordenances fisclas de l’Ajuntament i el Pressupost pel 2010, que presentaríem al·legacions per ajudar  tant a la gent de Cornellà com a les seves empreses i comerços a passar la crisi.
Us recomano que busqueu l'acta del Ple on trobareu tant el debat (si es pot dir així) com l'escrit de proposta que vam fer i la resposta.  
En resum ICV proposem, exemple. bonificar l’IBI dels habitatges de protecció oficial i a aquells que instal·lin sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric solar, bonificar l’Impost d’Activitats Economiques (IAE) a les empreses que iniciessin l’activitat a la nostra ciutat i a aquelles que incrementessin la contractació Indefinida o fessin servir energies renovables.
Alhora ICV proposàvem que es congelés la taxa de la Zona Blava i la d’expedició d’informes de reagrupació familiar per estrangers (90 euros).
Per ICV les propostes eren assenyades i acceptables, i lamentem la no voluntat de debat i acceptació per part del PSC-PSOE, la força majoritària a l’Ajuntament.
No hi haurà més bonificacions fiscals a Cornellà. És curiòs, el PSC a Cornellà no renuncia a recaptar ni un euro amb l'IBI,IAE, les zones blaves,... Però a Catalunya volia perdonar l'impost de les herències als més rics.

Comentaris