El Ple de novembre de 09 que no us explicarà el Cornellà Informa


No ha pogut ser. Acabem d'arribar del Ple de l'Ajuntament. Casi ho aconseguim, però aquest mes tampoc hi ha hagut unanimitat al Ple Municipal. Nosaltres hi posem bona voluntat, però no ha estat possible. La modificació del Pla General Metropolità i una moció del PP han tingut la culpa.

Per fer un resum ràpid, avui ens hem posat d'acord en la necessitat d'un registre únic de sol·licitants d'habitatges públics de Cornellà; un registre municipal que evitarà a la gent haver de sol·licitar pis cada cop que EMDUCSA faci una promoció. També hem aprovat el conveni que permetre la construcció d'un vial nou a l'entrada de la ronda al  camp de l'Espanyol, i hem concensuat tres mocions; una conjunta per promoure el llenguatge no sexista a l'Ajuntament, un d'ERC per posar més aparcaments de bicicletes per la ciutat (com fa 10 anys que es fa, per cert, des de que ICV vam crear la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat), i una nostra contra violència masclista.


Ni ICV, ni PP hem donat suport a la modificació del PGM que permetrà "reorganitzar" el polígon industrial, per dir-ho d'alguna manera, entre Can Mercader i la plaça dels autobusos, i tirar a terra les "4 cases" que hi queden en paraules de l'Alcalde. Per nosaltres aquesta zona, la carretera de l'Hospitalet /carrer Alps és estratègica per la ciutat, és cert que està plena d'un teixit industrial obsolet i que cal veure que hi fan alguns habitatges enmig del polígon, però cal seure i parlar de tota la zona, no anar pedaç a pedaç.



Per altra banda, aquesta modificació afectarà també a la casa Lacandona, i per això també no hi hem votat a favor. Ningú ens ha demanat res, ni ningú ens ho reconeixerà. Tampoc ho esperem. Com no ho esperàvem amb altres cases okupades de la ciutat que hem intentat protegir de l'especulació.

L'altre desacord ha estat amb la proposta del PP d'acordar les regles del joc de la tertúlia política de Ràdio Cornellà, retransmetre els Plens i modificar la web perquè les ciutadanes i ciutadans tinguin les dades bàsiques de TOTS els grups municipals cosa que nosaltres vam demanar el setembre del 2007 (avui si em busqueu a la web municipal no trobareu ni on està el meu despatx, ni el telèfon, ni el correu electrònic del grup, ni per suposat l'adreça d'aquest bloc). Creiem que eren propostes assenyades, que es fan en la majoria de ciutat de Catalunya, i que en un moment on tothom demana transparència a les administracions eren perfectament aprovables per el PSC i EUiA que hi han votat en contra. Una llàstima.

Comentaris

  1. deixant de banda el penós panflet que és el Cornellà Informa i el poc suc que se li està treient a Ràdio Cornellà (només val com a mitjà publicitari), la web FA PENA. Poc actualitzada, poca informació, poc espai per la veu dels ciutadans i pels altres grups municipals (bé; gens d'espai en aquest últim punt)... Em podrien contractar a mi per posar-la al dia... que me hace falta curro!! :P

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada