"Chapuzas" EMDUCSA

Ahir vaig poder fer una visita a les promocions d'habitatges "destraleta 1 i 2", que ha fet l'empresa municipal EMDUCSA. Vaig anar acompanyat dels veïns i veïnes, que es van adreçar a nosaltres després de que vam fer una pregunta a l'Alcalde sobre què estaven fent.
La veritat és que com a Regidor de l'Ajuntament el que vaig trobar-me ahir em va preocupar i molt. Totes les escales estan plenes de mals acabats: portes comunitàries que no tanquen (escala, contadors, “pàrquing”,..), plaques solars que fa dos anys no funcionen, un sistema d'enllumenat excessiu i costós ( s'encenen 20 bombetes alhora al entrar al pis), els “pàrquing” estan plens de problemes (cada dos per tres es queden sense llum deixant -lo a les fosques fins que es puja al pis superior a col•locar al seu lloc el diferencial, i estan mal per no dir insuficientment pintats.
Alhora apareixen problemes estructurals com les continues filtracions d’aigua que provoquen que el “pàrquing” i els ascensors s'inundin deixant-los inoperatius.
Per altra banda, sembla que aprofitant-se de tots aquests defectes, han entrat a robar als aparcaments i als trasters.
Molts d’aquests problemes podrien ser els mateixos que ens trobem en una promoció privada de pisos, però resulta que aquesta promoció no és privada, i per això hi ha moltes coses que no s’entén que passin.
No podem oblidar que estem davant d’una promoció d’habitatges de protecció Oficial, amb un preu taxat “hipotèticament” més assequible, però que la gent ha pagat entre 25 i 45 milions de les antigues pessetes pels seus pisos i aparcaments (n’hi ha de 30.000 euros), sense comptar els àtics que són el doble de cars. Vamos, que no els hem regalat el pis.
També val la pena recordar que “eren tant barats” que bona part de les persones afortunades han hagut de renunciar-hi, dels dúplex de la segona fase EMDUCSA no n’ha venut cap.
Finalment ahir vaig confirmar un tercer element encara més preocupant. Lluny d’acceptar els problemes “evidents” dels edificis, els veïns i veïnes s’han trobat amb les males formes de la direcció d’EMDUCSA i de l’Ajuntament, i això ja no pot ser. Es poden acceptar els errors, però no la prepotència que una vegada més mostra EMDUCSA i bona part dels responsables de l’Ajuntament.

Comentaris

  1. olé Arnau molt ben dit, un cop de mà a la taula per dir-los que són uns sembradors de desil·lusions amb la ciutadania!!!!

    Martí

    ResponElimina
  2. Yo soy propietario de crta esplugues, tienen defectos pero no estan mal del todo, con emducsa no estoy descontento aunque quedaban pisos sin vender y pedi cambiarlo por uno con balcón y me lo negaron, si se puede hacer algo es tarde. Voy a ser papa y la verdad que un trocito de balcón no está de más.
    Pero bueno, al menos estoy contento de ser propietario de un piso de protección oficial.
    Arnau, puedo hacer algo? ivan_asecass@hotmail.com

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada