Ja tenim EBE


Com vaig comentar fa setmanes, Cornellà obrirà un nou "recurs educatiu" anomenat Espai de Benvinguda Educativa. Els detalls del recurs estan explicats a l'edició de la Gotera, la revista d'ICV de Cornellà. Però en general resulta una mica sorprenent que aquest recurs acabi a Cornellà.
No acabem d'entendre que l'Ajuntament, que mai ha volgut participar en el procés de matrícula dels alumnes de Cornellà, ara si vulgui "controlar" els nouvinguts. A sobre, cal afegir que estem en un escenari de "retorn" de la immigració. Més d'un miler de nouvinguts han marxat de Cornellà els darrers mesos, i per tant no es preveu una onada de nous alumnes provinents de cap procés de reagrupament familiar.
Tot plegat una mica estrany, quan ciutats veïnes amb un problema de gestió de la immigració més palés com Santa Coloma, L'Hospitalet, o Badalona no volen EBE, Cornellà sí.
Avui els diaris ho comenten (El País, El Periodico,...)
Potser ens equivoquem, però d'entrada sembla una altre "brot" de mà dura amb la immigració als que ja ens té acostumats l'equip de govern i l'alcalde.

Comentaris