El Pla Caufec està embrutant la vida política d'Esplugues

Us escric aquestes línies, tot just arribar del Judici contra els manifestants contraris al Pla Caufec de la veïna Esplugues. Resulta que arran les protestes d'un grup de ciutadans contra el Pla produides el mes de maig i en concret d'una protesta pacífica i de resistència passiva (encadenament de 6 persones a una barana de l'Ajuntament durant mitja hora) , la guardia urbana, va acusar de resistència a l'autoritat i de desobediència civil als encadenats/des, i indirectament als regidors del nostre grup, que van estar present a l'edifici, durant la protesta.
Independentemnt del que uns i altres considereu en relació del Pla Caufec, el que resulta sospitòs és que amb el consentiment o l'ordre de l'alcaldessa Pilar Diaz, uns càrrecs electes, que estan fent l'exercici del seu càrrec sense insultar ni entorpir la feina dels funcionaris municipals, es vegin immersos en un judici de faltes. I encara és més sospitòs que la única sigla que apareix als atestats policials sigui la d'ICV.
Avui al judici, i la pròpia fiscal ha defensat aquesta tesi, entenent que s'ha judicialitzat la confrontació política, i ha demanat l'absolució dels nostres regidors; Isabel Puertas i Juan Manuel Serrano. I alhora, ha demanat multes lleus pels encadenats. Veurem com acaba la sentència.
Des d'ICV del Baix Llobregat entenem que aquesta situació es podia haver estalviat amb major voluntat de diàleg i cintura política per part d'uns i d'altres, però hem de denunciar que la judicialització de la confrontació legítima d'opcions polítiques no és la via.
Sovint en aquesta comarca ens trobem que des de les majories absolutíssimes les coses és veuen massa diferent, però els vots no ho legitimen tot. Per això faig una crida al govern municipal d'Esplugues, i a la seva alcadessa, perquè des de la màxima autoritat municipal es provi de trobar altres vies de debat.

Comentaris