Cornellà amb l'alliberament lèsbic, gai, bisexual i transexual (LGTB)

Avui dijous, el Ple debatrà una moció presentada pel nostra grup municipal d'ICV-EPM en motiu de la commemoració, el proper 28 de juny, del dia de l'alliberament gai, lesbià, bisexual i transexual. És la primera vegada en molts anys que el Ple de Cornellà debatrà d'una qüestió que poc o molt afecta a la gent de Cornellà, però que al PSC mai li ha interessat abordar. ICV estem molt contents i contentes.

Quan parlàvem fa unes setmanes de l'absurditat del Reglament municipal era entre d'altres coses, perquè l'Ajuntament de Cornellà no es podia posicionar envers temes de discriminació social, laboral, i política com aquest. Per això el volem canviar.

El proper 28 de juny es celebra, un any més, el dia de l'allibreament lèsbic, gai, bisexual i transexual (LGTB). Aquest dia es commemoren els 40 anys d'uns incidents que van tenir lloc a Nova York, l'any 1969 quan la policia en una batuda a un bar d'ambient gai va provocar la mort d'un jove porto-riqueny.

La moció poresentada pel grup municipal d'ICV, i que es debatrà al proper Ple Municpal del dia 25 de juny, es felicita que al nostre país hem avançat molt en el reconeixement de drets per aquest col·lectiu, malgrat encara no s'ha aconseguit una normalització social, cultural i laboral plena i equitativa arreu del territori, ni homogènia en funció dels diferents sectors socials.

La moció presentada lamenta que encara hi hagi països a la Unió Europea en que no sigui legal el matrimoni entre persones del mateix sexe, així com denúncia el tracte discrimiatori que aquest col·lectiu ha de patir encara a païssos com Àrabia Saudita, Iran, Iemen Sudan, Mauritània i Nigèria, on al 2009 encara existeix pena de mort per a les persones que mantenen relacions sexual amb persones del seu mateix sexe, juntament amb altres 72 països en que aquestes pràctiques comporten penes de presó.

Però anem més enllà de felicitar-nos i buscar que la resta d'institucions facin la feina que democràticament han de fer, volem que l'Ajuntament de Cornellà s'impliqui més en la lluita contra la discriminació amb accions concretes.

Ja us explicaré que diu cadascú, ara, us recomano com sempre l'assistència.

Comentaris

  1. Per fi! El Ple va aprovar la nostra moció tot i que ens vam haver de sentir de l'Alcalde i del PP que no s'acabava d'ajustar al ROM. Com si no sabèssin que jo no li reconec cap tipus de valor democràtic al ROM

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada