50 anys de l’escola Almeda. 50 anys del barri Almeda.

Molts nens i nenes de Cornellà “descobríem” Almeda els dissabtes al matí. Era el dia dels partits dels Jocs Escolars. El dia que els nens de l’equip de bàsquet de Sant Miquel “baixàvem” a la pista d’Almeda a jugar a bàsquet amb els nens de la resta d’escoles. Sovint, massa sovint perquè eren molt bons, ens tocava jugar contra els nens de “casa”, els de l’Escola d’Almeda.
Així, a través del bàsquet i de la relació entre alumnes, vaig descobrir el Barri i l’escola d’Almeda fa quasi 25 anys. Una escola petita, activa i orgullosa, com el seu barri i com la seva gent.
Uns quants anys després, sent regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament, vaig tenir l’ocasió de conèixer Almeda i la seva gent de forma més amplia, i vaig viure en primera persona el “creixement” del barri i la necessitat d’ampliar, crear i millorar tots els seus equipaments.
El Centre Social, el Casal d’Avis, el pavelló o el camp de futbol, han estat construïts i reconstruïts els darrers anys, però m’atreviria a dir que cap reforma ha estat més important pel barri com la de la seva escola. I és que l’escola de l’Almeda, el CEIP Dolors Almeda, ha canviat i ha crescut, com ha canviat i ha crescut Almeda. Perquè el CEIP Dolors Almeda és part indestriable del barri que l’acull.
Per això, aquest any que celebrem els 50 anys de l’escola, celebrem també 50 anys d’una part molt important del barri Almeda. Per aquí han passat moltes famílies i molts equips de mestres, que crec han donat un caràcter únic a aquesta escola. Faríem bé en no oblidar-ho, ni veïns i veïnes, ni pares i mares, ni mestres, ni alumnes.
Avui us he escrit aquestes línies com a pare del CEIP Dolors Almeda, i com a veí “adoptat” per un barri amable ara fa pocs anys. Gràcies a tots i totes per l’atenció.
Felicitats pels 50 CEIP Dolors Almeda! Felicitats Almeda!

Comentaris