15 dies per la Festa Major

Aviat tornarem a tenir aquí la Festa Major de Cornellà. Una Festa Major emmarcada per la crisi econòmica i per les dificultats de mobilitat que les obres del Plan Zapatero estan generant a la nostra ciutat. Una festa major en què bona part dels actes es veuran afectats per unes obres que en general no s’acaben d’entendre. Estem gastant els 15 milions d’euros del Pla en allò que més necessita la ciutat?
Tampoc s’entén (potser perquè no ens ho expliquen) quin és el model de festa major pel que aposta l’actual equip de govern. L’any passat ICV vam reconèixer l’encert d’algunes de les propostes que s’encabien a la Festa (firavol, toc de corn, espais familiars,..) i vam qüestionar vàries coses més a part dels concerts de pagament que va ser el centre del debat a la ciutat.
Llavors es va justificar que alguns concerts fossin de pagament pels alts costos dels concerts de les estrelles musicals, “triumfitos” inclosos. Però aquest any no hi haurà concerts de pagament, i recuperem la plaça Catalunya com a eix principal de la festa.
És evident que el nivell d’actualitat de la programació baixa. Lluny queden els temps en que les Rosario Flores, els Loquillo o els Estopa venien amb els seus números 1 a Cornellà. Aquest any toca “velles glories” i ja no hi haurà concert “en català” el dijous.
Responen aquests canvis a la crisi econòmica? O bé a que a l’alcalde no li van agradar les xiulades que alguns ciutadans li van regalar durant el pregó del Corpus 2008? Responen a una aposta clara per una festa de format diferent?
El que queda clar és que el govern actual no té clara la seva política cultural i prova any rere any amb noves experiències a la nostra festa major. És bo l’intent per reformular la nostra festa, però un altre cop s’oblida de l’aspecte més important: La Festa Major és de tots i totes l’hem de construir amb la gent de Cornellà!
Als regidors/es ens agradarà més o menys un concert, però sou vosaltres, els ciutadans i ciutadanes de Cornellà qui heu d’opinar sobre la programació i qui ha de valorar l’interès de cadascuna de les ofertes i el que costen a la ciutat. Per això, ICV continuem instant al govern de la nostra ciutat a obrir un procés participatiu perquè la gent definim la nostra festa, perquè se’ns escolti. A nosaltres, i sobretot a vosaltres: als ciutadans i ciutadanes de Cornellà.
Volem una nova Festa Major com a resultat de la corresponsabilitat ciutadania-administració, que sembla no agrada a l’equip de govern. Aquesta és la nostra aposta, un Corpus participatiu, on tothom tingui el seu espai, però on a la vegada tothom pugui sentir com a seus tots els espais. Aquest és l'objectiu i segur que mica en mica s'aconseguirà.
En qualsevol cas, tot i que creiem que podríem fer una millor festa: el grup municipal d’ICV us desitja un molt bon Corpus 2009!! Visca la Festa Major! Visca Cornellà!

Comentaris