Uns impostos municipal per sobre del cost de la vida

Entre els mesos d’Octubre i Novembre de l’any 2008 es van aprovar unes taxes municipals i preus públics pel 2009 amb un increment major que l’IPC amb què es va tancar l’any (l’1,4%) i, per tant, l’Ajuntament de Cornellà aplicarà increments en els seus impostos, taxes i preus públics per sobre d’aquesta xifra de referència habitual.
Això vol dir que l'Ajuntament tindrà més ingressos dels que aplicant el normal IPC hauria de tenir, en un moment en que les famílies estem patint una crisi important.
Donat que aquesta situació ha estat inevitable, el grup municipal d’ICV presenta una moció per al ple d’aquest mes d’abril, en què es proposa que aquest diferencial que l’Ajuntament recapta de més es destini íntegrament al desenvolupament de polítiques socials.
ICV no vam aprovar les ordenances i preus públics en el seu dia i ara creiem que aquest extra pot contribuir a la generació d’uns recursos addicionals que haurien d’aplicar-se íntegrament a les polítiques de xoc vers la crisi. En el moment econòmic actual són moltes les famílies del nostre entorn que necessiten de manera urgent la intervenció de les administracions per tal de poder cobrir les seves necessitats bàsiques.
Hem de tenir en compte que l'Ajuntament és l'administració més propera al ciutadà i ha de garantir en la mesura de les seves possibilitats, i en col·laboració amb la resta de nivells de govern, el manteniment d’unes condicions de vida dignes dels seus ciutadans.
Qualsevol altre destí de l’increment d’impostos que s’ha generat aquest any, posaria en dubte la seva legitimitat i donaria la raó a aquells que estan demanant que els ajuntaments ajustin a la baixa les seves ordenances fiscals fins a aquest increment de l’1,4%.

Comentaris