Una imatge val més que mil paraules

-->
He estat buscant paraules tot el dia per entendre el que va passar ahir, i poder fer una entrada mitjanament serena. He estat tot el dia parlant amb gent de Cornellà i de la resta de Catalunya, amb gent d’ICV, amb estudiants, amb periodistes, i fins i tot amb mossos, sobre la batalla campal d’ahir a Barcelona, i encara no sóc capaç de fer una relat lògic dels fets.
Segurament mai sabrem tot el que va passar ahir. Segurament el que hem vist per televisió tampoc sigui tot el que va passar. Segurament entre la gent que es manifestava, no tots eren angelets. Fins i tot segur que alguns dels que ens han insultat sovint a Cornellà a la porta de l’Ajuntament, dient-nos fills de puta als regidors i regidores d’ICV estaven ahir a Barcelona de “gresca”.
Però una imatge val més que mil paraules, i les imatges dels mossos ahir fent algunes actuacions brutals m’omplen de tristesa i indignació. Indignació d'un ciutadà, demòcrata i d'esquerres, per una espiral de violència injustificada que poc te a veure amb Bolonya, nos ens enganyem, i que destrossa el treball d’anys per construir una policia catalana moderna i democràtica.
Us recomano que entreu al bloc d’en Raül Romeva, ell ho expressa millor. Estic molt d'acord amb el que ell planteja i comparteixo el seu sentiment, que abans de cap altra cosa és consternació.
I és que la gent d’ICV estem consternats, tristos i dolguts. Ahir hi havia més companys entre els estudiants que entre els mossos, no ho oblideu, i per això farem tot el que puguem per que les coses quedin ben clares. Això no pot quedar així.
Però també m’agradaria aprofitar per reflexionar sobre que passa amb la policia catalana, i que passarà. En Saura, en Boada, faran tot el que puguin amb honestedat i sentit comú, però algun dia no hi seran. Tampoc els màxims responsables de la Policia en Delort o en Olmos estaràn per sempre. Malauradament però, molts dels mossos que ahir es van passar seguiran demà, i demà passat, i d'aquí dos anys. Potser llavors tornaran a tenir una Tura o un Conseller de CiU que els tapi les vergonyes. I llavors què? Què farem els ciutadans/es?

Comentaris

  1. "És hora que tothom valori el seu grau de responsabilitat en aquesta escalada, i això inclou també l'administració i, per tant, la policia." Raül Romeva

    ResponElimina
  2. Et deixo la meva reflexió del divendres passat:

    http://blocpolitikon.blogspot.com/2009/03/reflexiones-tras-lo-ocurrido-con-ls.html

    Salut!

    ResponElimina
  3. Perdona que escrigui tants dies després de "l'altercat" amb els mossos, però et vull fer una pregunta sorgida arran del teu "post".

    No entenc quan dius:

    “Segurament entre la gent que es manifestava, no tots eren angelets. Fins i tot segur que alguns dels que ens han insultat sovint a Cornellà a la porta de l’Ajuntament, dient-nos fills de puta als regidors i regidores d’ICV estaven ahir a Barcelona de “gresca”.",

    exactament en la frase "fins i tot segur que alguns dels que ens han insultat sovint a Cornellà...".
    Primer, sóc de Cornellà i jove (19 anys) i no insulto als polítics, per tant, no sóc violenta.
    Segon, vaig anar a la concentració del dia divuit a les 12 del matí per “culpa” de l’actuació dels mossos a l’hora de desallotjar la UB.
    Tercer, queda clar que no vaig anar de “gresca” (entre cometes com tu escrius) ni a incitar a la baralla.
    Quart, el que no dieu és que dintre de la policia havia infiltrats (els vaig veure!) que provocaven, vestits amb roba “hippy-rasta”, samarreta de ratlles, pantalons texans amples i gorra amb una foto del Che Guevara. Sent del partit que ets, això no ho has comentat (bona estratègia).

    Espero que em responguis i m’aclareixis aquesta frase tan ambigua.

    Moltes gràcies, Andrea D.N

    ResponElimina
  4. Hola Andrea, gràcies pel teu comentari. M'explicaré amb molt de gust. No voldria generar un malentés. Simplement volia deixar clar que no m'agradava la càrrega dels mossos fossin qui fossin els manifestants. De què em queixo, de qui parlo? T'ho explico si tens uns minuts.
    Crec que hauré d'anar una mica enrere, però crec que el tema s'ho val. Jo tinc 32 anys, i quan en tenia uns quants menys vaig ser el responsable de la coordinadora d'estudiants de Cornellà, i en la meva etapa d'universitària vaig estar implicat en lluites com el 0'7 o contra la implantació de les taxes. De fet com universitari encara també m'afecta el Pla Bolonya i m'omple de dubtes.
    Vaig ser el regidor de l'Ajuntament que vaig defensar mocions contra el desallotjament d'espais okupats com Can Fairell o Carrer Barcelona, i qui va criticar des de Cornellà actuacions policials com les càrregues de sants del 12 d'octubre o el cas "bolan" que potser coneixes.
    Això t'ho dic sense ànim de donar lliçons de res sinó per situar-te.
    En paral·lel durant els darrers deu anys he patit insults de tot tipus per part d'integrants del moviment okupa i alternatiu de Cornellà, i pintades de tot tipus al lokal d'ICV, amb alguna amenaça de mort a mi mateix inclosa. Primer perquè vam entrar a governar a Cornellà amb el PSC, i després perquè ICV va assumir interior a la Generalitat. Però sincerament crec que el motiu era el de menys.
    Em sap greu, crec que és injust per mi però sobretot per la gent que fa molts anys que lluita per canviar les coses, i parla molt malament de la gent d'esquerres i/o alternativa de Cornellà. Però que hi farem és el que hi ha.
    No és l'espai per posar noms i cognoms però els tinc i mai he iniciat cap procés judicial contra ningú perquè no vull afegir més llenya al foc.
    Bé, ho sento, si no m'he explicat bé i si he estat llarg. el que volia dir en resum és això, que fins i tot si es va carregar durament contra gent que fa actuacions com les que t'he explicat, els mosso es va excedir.
    Gràcies per l'atenció.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada