Els matins d'en Cuní o de TV3?

Abans per començar el dia de mala llet només calia escoltar al Losantos, com feia un bon amic de Cornellà. Ara amb en Cuní ja en tens prou!
Sòc conscient, que la meva opinió no és neutral, doncs la gent d'ICV hem rebut molt d'en Josep Cuní, conductor del programa Els Matins de TV3, però crec que en aquests moments "el amarillismo", el sensacionalisisme, que destil·la el programa, comença a ser inacceptable des d'una òptica de servei públic.
Després d'anys d'haver tingut relació amb mitjans de comunicació, cada cop trobo més a faltar aquelles lliçons d'ètica periodistica que feia en Juanjo de la Iglesia a "Caiga quien Caiga". Lliçons que es poden aplicar a quasi tots els mitjans de comunicació de Catalunya però que són massa freqüents entre els mitjans públics, els que pageum entre totes i tots.
Professionalment he vist com es maltractava, com es feia un tracte esbiaixat, de notícies referents a la immigració, les escoles, la salut, i políticament hem patit la persecussió del Departament de Medi Ambient i del d'Interior per l'aigua o els 80.
Avui després d'una setmana de "bronca per les càrregues del mossos" (ja vaig donar la emva opinió en un altre article) veig que en Cuní continua anant "al bulto", en Saura.
En Cuní i la seva cort, no saben si criminalitzar als estudiants perquè voten al Saura, si als mossos perquè fan el que diu en Saura, si al Saura perquè criminalitza als estudiants, o tot el contrari de tot plegat. La qüestió és que faci el que faci en Saura té la culpa, i en Cuní, des de la seva poltrona pública a rajar contra ell.
Què jo no dic que aquí el Departament d'Interior i el seu Conseller no hagin de fer res i no tinguin responsabilitats que assumir, però em temo que dòna igual el que facin, "la brunete mediàtica" Catalana té entre ull i ull ICV i allà que van.
Aquest matí el darrer exemple del que us vull dir: Una estudiant explicava la seva tancada a la Facultat d'Història de la UB, desmarcant-se dels violents i intentant demanar negociació en l'aplicació de les mesures Bolonya a Catalunya, i en Cuní l'ha tallat, i ha dit que ara Bolonya no era important, que l'important eren els mossos i en Saura. Home,... una mica d'ètica periodística, com amínim deixeiu espai a les reivindicacions...
Tot plegat em porta a preguntar-me; què li passa a aquest senyor, gran periodista en el seu temps, amb ICV?
Potser serà que volia ser el director de TV3 i molta gent, entre ells gent d'ICV, no van voler? Serà que tenim la culpa que la COM no li renovés el milionari contracte que tenia en el seu dia? Alguna cosa ha de ser.
Al final però, el que crec que s'ha de demanar és professionalitat, que deixin de fer periodisme sensacionalista amb els diners públics. O potser haurem de demanar que deixin sola a la Lídia Heredia als Matins de TV3, almenys quan ho està comences els dies amb menys mala llet!

Comentaris

  1. "Estamos que lo tiramos".
    ¡ Quina casualitat ! En Toni Bolaños ha fet un entranyable article: (http://www.catalunyapress.es/opinion.php?pIdOpinion=1093&pIdioma=cat)
    i Pilar Rahola un altre , no menys entranyable.

    Serà que avui era el dia H??

    ResponElimina
  2. Arnau no sé de què t'estanyes. Aquest "mite" , que es creu per sobre del bé i del mal, i poseïdor de la veritat absoluta, està on està perquè el Consell de l'audiovisual i la Televisió Pública Catalana li ho permet.

    D'aquest periodista maresmenc que haig de dir, que no m'agada; per això he deixat de veure TV3 als matins a casa abans d'anar al despatx. Els 20 minuts que tinc al dia per veure la tele, aquest senyor m'ha tret les ganes.
    Després d'haver vist com ell, la seva col·lega maleducada, prepotent, i altres com en B.Culla jugàven des de la televisió pública a la paròdia amb els morts de Gaza... i res s'ha mogut a TV3, l'únic que té de plural i pública és que ho paguem entre tots, però serveix per perpetuar "personajillos" com aquests.

    QUIN RETORCÉS, QUE LAMENTABLE.

    J. Merino

    Maresme

    ResponElimina
  3. Crec que teniu tota la raó. Gràcies pels vostres comentaris.

    ResponElimina
  4. totalment d'acord i no estaria de més que comencessim a investigar les seves vergonyes, què cobra aquest tio per fer aquesta merda - es diu merda tot el que embruta no ?-, com tracta els seus treballadors, que collons fem al consell de TV3, i perque ja no hi és en Bassas ! que venia a ser el mateix ! però te un fantàstic destí, suposo que molt ben pagat, a Washington DF... pais !

    ResponElimina
  5. Una televisió pública ha de tenir diversitat d'opinions, i una minoria no pot imposar els seus criteris. D'aquí la pluralitat. Es detecten comportaments propers al que va passar a CANTV en els comentaris.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada