La nostra hipoteca es decideix a Europa

El mes que ve, com a la majoria de mortals, ens revisen la hipoteca de casa, i esperem una rebaixa de la quota, si la lletra petita de les condicions que ens va posar la nostra caixa no ho evita.
Ara tindrem una rebaixa quan fa uns mesos, com a moltes famílies, se’ns va disparar la quota. Tindrem una rebaixa, perquè el Banc Central Europeu ha decidit baixar el preu del diner, i l'euríbor ha baixat també.
I és que gràcies a la baixada de l’euríbor, les famílies tindrem una miqueta més d’euros per passar la crisi. Uns diners; els euros, que existeixen perquè Cornellà, Catalunya i Espanya formem part de la Unió Europea.
Perquè és evident que les decisions del Parlament Europeu, el Consell d’Europa i la Comissió Europea, ens afecten a la nostra vida diària, a casa, al super, a l’escola, a la universitat i a la feina.
Algú va dir fa uns dies; contra la crisi més Europa, i no li falta raó, perquè de veritat algú creu que amb aquesta crisi global que vivim, la Unió europea no hi té res a veure?
La Unió Europea advertia a l’estat espanyol dels riscos d’un creixement econòmic basat únicament en l’especulació immobiliària. Fèiem massa pisos ens deien, i tenien raó. Ni el PSOE ni el PP van voler fer cas i frenar el grans bancs, grups promotors, immobiliàries, etc en la seva espiral de beneficis sense control, i ara ho estem pagant. Per exemple, amb més de 5000 persones aturades a Cornellà, moltes d’elles dels sector immobiliari.
Ens agradi o no, els preus de molts productes o molts dels impostos que paguem es decideixen a Europa. Els Plans d’estudis de les carreres universitàries es modifiquen perquè estudiem com fa la resta d’Europa. Cal reduir la contaminació de Barcelona perquè ens obliga Europa.
A sobre la Unió Europea pren decisions que vulneren els nostres drets com a ciutadans, com l’aprovada Directiva de la Vergonya que augmenta els períodes de detenció de les persones migrades, o la proposta de modificació de la jornada laboral a 65 hores a la setmana. Totes dues propostes de la dreta europea que van comptar amb el suport de diputats socialistes.
Amb tot el que està caient, amb aquesta crisi global que ens afecta dia a dia, de veritat que les Eleccions Europees no importen a ningú?
Jo, encara que sigui per entendre millor la meva hipoteca vull tenir veu a Europa, vull més sensibilitat social a Europa, més polítiques d’esquerra, i tú?

Comentaris

  1. Bones Arnau,

    en el present article crec que comets una equivocació bastant gran. En tot l'article, hi ha una referència entre euribor i Banc Central Europeu, amb Unió Europea. Quan dius per exemple: "Jo, encara que sigui per entendre millor la meva hipoteca vull tenir veu a Europa", no hi trobo la relació. Suposo que sabràs que NO EXISTEIX cap connexió entre el Banc Central i qualsevol òrgan polític com el Parlament Europeu, la Unió Europea o la Comissió Europea. Com bé diu el BCE: "Ni el BCE ni los bancos centrales nacionales (BCN), ni ningún miembro de sus órganos rectores podrá solicitar o aceptar instrucciones de las instituciones y organismos comunitarios, ni de los gobiernos de los Estados miembros ni de ningún otro órgano." Dóna la sensació en l'article que per decidir a Europa sobre "l'euríbor" s'ha de tenir veu política. Crec que busques que el lector s'impliqui en les eleccions europees quan en aquesta qüestió de l'euríbor, el vot de qualsevol de nosaltres, no hi té res a dir. M'equivoco?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada