El joc del Telèfon

Quan érem petits al grup de l’esplai ens agradava molt jugar al joc del telèfon, aquell joc on et posaves en rotllana i et feies un tip de riure amb preguntes i respostes que mai quadraven.
Us enrecordeu? Un començava preguntant al del costat qualsevol cosa i aquests no et contestava a tu sinó al de l’altre costat, amb la qual cosa mai t’arribava a tu la resposta a la teva pregunta sinó a la d’un dels nens que jugava amb tu; per aquí he preguntat de quin color són els núvols, i per allà m’han respost que Messi és més guapo que Ronaldinho, i jua,jua,jua. Quin tip de riure!
Un tip riure que es deuen donar els grups del govern, en especial els regidors i regidores del PSC, quan responen a les preguntes que els fem des d’ICV.
Poques preguntes que ens deixen fer (només dues cada mes) i a sobre ens les contesten malament, o no contesten tot el que els demanem! Us poso com exemple les preguntes del ple de desembre:

Primera pregunta:
“Quina documentació relativa a l’explotació esportiva i econòmica del Parc Esportiu Llobregat lliura habitualment i lliurarà aquest 2008 l’empresa concessionària a l’Ajuntament? I quina valoració en fa l’Equip de Govern? Es sol·licita còpia o resum de la documentació.”
Resposta per escrit un mes després:
“La documentació a la cual es refereix és la següent: Plantilla i estructura de personal, Comptes Anyals auditats, Comptes d’explotació de l’equipamen, Pla d’utilització de la instal·lació, Programa d’activitats.”
No ens donen resposta a l’opinió que en té l’Ajuntament, si estan sortint el números vaja, ni ens donen còpia de la documentació ni on la podem trobar...

Segona pregunta:
“Quina és la situació patrimonial i d’explotació del cinema Pisa? Fins quan es preveu la continuïtat de l’activitat de sala de cinema? Quins projectes elaborats té l’Equip de Govern en relació a l’espai.?”
Resposta per escrit un mes després:
“Aquest cinema es propietat de Emducsa y te un contracte d’explotació amb una empresa, no ni ha data de cessament de l’activitat, en un futur es preveu la construcció de 131 habitatges públics i equipaments cívics”.
Tot això ja ho sabem. Com es diu l’empresa? Estan elaborats els projectes? Qui els ha fet?
Puc posar molts més exemple, preguntes sobre la crisi, sobre els contractes municipals,... I totes les respostes són per l’estil i triguen un mes o més en contestar!

Tant costa respondre el que es pregunta? Tant fiscalitzats es senten l’Alcalde i els seus regidors?
Senyores i senyors som regidores i regidors de l’Ajuntament de Cornellà, el més important de la comarca, això no és una comunitat de veïns, tant costa ser una mica rigorosos?
Sembla que no els afecta que sortim com l'Ajuntament menys transparent de Catalunya. Per alguna cosa serà...

Comentaris

  1. Sol passar, tranquil. Jo et vaig preguntar d'on treies unes dades que deies en un post fa més de 3 setmanes i no m'has respós... Et poso aquí la pregunta, així no l'has de buscar.

    No acabo d'entendre els 40 µgr d’ òxid de nitrogen per kilometre quadrat. Revisa la nomenclatura perquè no sóc capaç d'entendre el que vols dir.
    Referent a reducció de la contaminació del 7-11%, no sé d'on has tret les dades. Les disponibles pels ciutadans són de Baldasano amb baixades del 3-4%. D'on surt el teu número de triplicar el màxim que es coneix per l'opinió pública?
    Respecte a la distància, la gent de castelldefels, gavà, molins de rei, sant vicenç dels horts...tenen desplaçaments superiors als 20 km.
    Gràcies per adelantat de la possible resposta

    ResponElimina
  2. No et preocupis Jordi. Si vols et penjo un informe sobre qualitat de l'aire al nostre WEB d'ICV, així tindràs tota la informació que et calgui. Ara, no et confonguis, ni tú ets encara regidor de CiU a l'Ajuntament, ni Jo sòc regidor del govern, ni estem en un ple, ni tinc l'obligació legal de contestar res.

    ResponElimina
  3. "Vist que la web municipal no és un espai pensat per la participació, el debat i la interl·locució de les ciutadanes i ciutadans amb els càrrecs electes, generat aquest espai per compartir-lo amb qui hi vulgui participar."

    "(...)ni tú ets encara regidor de CiU a l'Ajuntament, ni Jo sòc regidor del govern, ni estem en un ple, ni tinc l'obligació legal de contestar res."

    Bravo, per un moment pensava que potser el que deies a la teva presentació era veritat.

    ResponElimina
  4. Després de la qualitat d'una resposta per part d'un regidor i portaveu de grup a la Diputació, he fet un post al meu bloc. Gràcies per mantenir el debat en el teu bloc també.

    www.jordirosell.com

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada