Algú està enganyant a la gent de l'esport de Cornellà

Arran d'un comentari d'un ciutadà al meu article sobre el Parc Esportiu Cornellà, vaig adonar-me, o millor dit vaig confirmant el que fa anys que sospito; l'Ajuntament enganya a la gent de l'esport de Cornellà. Jo diria que la gent de l'esport d'aquesta ciutat pateix tres tipus d'enganys, o tres tipus d'injustícies, segons com es miri.


Primer engany: creure que es tracta a tothom per igual. Però la veritat és que no totes les entitats reben de l'Ajuntament el mateix, ni s'aplica cap criteri proporcional. Les subvencions es donen per criteris d'amistat, pressió o proximitat política, i no es té en compte el tipus d'esport, el nombre de nens/es joves i adults que el practiquen, ni el nombre de persones de Cornellà que participen. Hi ha entitats que en 5 anys han duplicat el nombre d'equips, el nombre de practicants, han ascendit equips de categoria, i reben de subvenció el mateix que fa cinc anys més el corresponent IPC. Busqueu les subvencions, i comproveu-ho. No vull citar a ningú per no ser injust, però coincidireu amb mi amb que es sospitòs que quan es treu una convocatòria de subvencions amb un barem per valorar els projectes de les entitats els imports segueixin igual. I encara pitjor, ICV vam demanar fa tres mesos la llista de subvencions valorades, amb la puntuació que els tècnics donen a cadascú, algú la té? Nosaltres no.


Segon engany: les instal·lacions de la ciutat funcionen bé si les gestionen els clubs. Depèn, perquè no totes les instal·lacions es gestionen igual. Hi ha instal·lacions que es treuen a concurs públic, on qui vol es pot presentar, i instal·lacions que les gestionen algunes entitats amb un acord amb Ajuntament. Són instal·lacions diferents direu, doncs no. Perquè es gestionen diferent el Pavelló de Can Carbonell, el de Centre, el de Riera, i el d'Almeda? Tots quatre tenen dimensions similars, per què no és gestionen igual? Per què l’Ajuntament paga més per un pavelló que per un altre? Quin misteri hi ha darrera ?


Tercer engany: amb els nous pavellons tot s'arreglarà. Doncs un pavelló deficitari i un en obres no semblen la solució. El Parc Esportiu Llobregat no permet que s'entreni o es jugui partits que no siguin de basquetbol professional, quan els equips de bàsquet, handbol, voleibol, o futbol sala, de Cornellà estan apretats entrenant a mitja pista en pavellons petits i obsolets. I el Pavelló de Sant Ildefons encara està per fer, i amb els equips que hi jugaven repartits per les pistes de pavellons i escoles, i perdent jugadores i jugadors cada temporada que passa. I quan estigui fet? Doncs ja veurem qui hi va i com es gestiona.


És evident que l’esport no funciona raonablement a la nostra ciutat des de fa anys. Moltes entitats sempre han dit que la culpa era del regidor o la regidora d’esports. Però portem 4 regidors en 4 mandats, segur que el regidors d’esports són els únics polítics responsables? No serà aquest el quart engany?

Comentaris

  1. L'última edició de la Gotera, la seva publicació que ens envien a casa, ha generat polèmica. Van copiar i van distrubuir l'article per totes les cases sense ni haver preguntat a l'autor! Avui l'autor s'en fa resó al diari Avui criticant la forma com han actuat.
    http://paper.avui.cat/article/dialeg/155631/la/reputacio.html
    Seguiu així...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada