Com ens temíem, el Parc Esportiu Llobregat pot ser un gran problema.

Fa dos anys que es va inaugurar “por todo lo alto” el Parc Esportiu Llobregat. Un edifici enorme, amb un gran pista coberta, més piscina, més sala de “fitness”, etc. Un gran projecte que havia de dotar a Cornellà de l’equipament esportiu que no tenia, i si tenien els municipis del voltant (Sant Joan, El Prat, o l’Hospitalet). Com Cornellà sempre ha de ser més, aquest és un exemple més de macroequipament que tant agrada al govern de la ciutat, com l’auditori o el citilab que sovint tenen més pegues que beneficis per Cornellà.
El Parc Esportiu va costar molts milions d’euros, va suposar la desaparició d’alguns horts i l’inici d’un canvi profund a la façana sud de la ciutat, on s’ha ubicat el camp de l’Espanyol, un centre comercial, un nou estadi d’Atletisme, i, aviat, milers de pisos.
El projecte va patir moltes modificacions en el disseny per acabar sent el que és i està gestionat per la macroempresa d’activitats esportives UBAE, qui va guanyar el concurs per la gestió desbancant a empreses i entitats locals que aspiraven a poder gestionar la instal·lació.
ICV, i sobretot molta gent de l’esport de Cornellà, vam expressar els nostres dubtes amb algunes de les solucions arquitectòniques que s’havien donat a l’edifici, com les estranyes dimensions de la piscina/làmina d’aigua, unes sales d’esport petites, l’enorme pavelló de bàsquet que ningú omple (hi caben més de 5000 persones) i els seus passadissos, i la no existència de pistes annexes per poder donar servei a les entitats de bàsquet, handbol, voleibol, o futbol sala de la ciutat.
Tot i l’embranzida inicial, molta gent de Cornellà, que s’havia donat d’alta com a soci de la instal·lació al començament ja s'ha donat de baixa, i la utilització de la pista només per fer partits de bàsquet del primer equip del CB Cornellà, fa que moltíssimes hores de la setmana el pavelló estigui vuit.
Per tant, estan sortint els números? Aquí darrere hi ha un contracte milionari, així que val la pena que s'aclareixi bé. Qui paga què? Qui assumeix les pèrdues? Què cobra i que posa l'Ajuntament si hi ha dèficit?
Això és el que ICV volíem saber, i per això vam fet una pregunta al Ple de desembre. Volem tots el números, i volem aclarir que fer amb la gestió, que està sent molt costosa per la ciutat. L’Ajuntament posa uns 50 milions de pessetes l’any per cobrir el dèficit de l’empresa UBAE!
Tot sembla indicar que aviat UBAE abandonarà la gestió, i què es farà?
Som conscients que l’alcalde comparteix la nostra preocupació pel poc ús que la ciutat li està donant al Parc Esportiu i per la gestió deficitària de la instal·lació, però és evident que aquí s’han comès molts errors de base, també per part de l’Ajuntament.
ICV volem creure que aquesta vegada l’equip de govern (PSC, CiU, PCC), ha après la lliçó i s’escoltarà més a tothom. Cal escoltar als grups municipals i sobretot a la gent de l’esport de Cornellà.
Ningú té la solució màgica, però busquem solucions conjuntament senyor Alcalde, Cornellà ho agrairà!

Comentaris

  1. Cuanta razón ....

    y lo más grave es que a pesar de estar casi siempre vacías la pista, cuando los clubs de la ciudad que necesitan más horas de entrenamiento (básicamente los que estaban en el pabellón Sant ildefonso y que ahora tienen las migajas que les dejan otros clubs en los diferentes pabellones de la ciudad) solicitan horas y proponen al ayuntamiento de utilizar la pista de este nuevo pabellón la respuesta es que no, porque es una concesión y ellos no pueden asignar horas de pista más que las pactadas para el baloncesto.

    Saludos

    ResponElimina
  2. Gràcies pel teu comentari. La veritat és que tens tota la raó. Si et sembla faré una entrada en resposta al que em dius.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada