Baixllobregat connection?

Els companys/es d'ICV de Sant Feliu han posat sobre la taula una operació econòmica mol dubtosa, que implica l'empresari condemnat per estafa Paz Dorado i a dirigents del PSC i de CiU de Sant Feliu i de la comarca. És la punta de l'iceberg d'un conjunts d'operacions especulatives que llinden la legalitat. És això un baixllobregat connection?

La tardor de 2006, l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va subscriure un contracte de lloguer amb opció de compra per la Sala Ibèria, un equipament cultural de qualitat situat al centre de la ciutat, amb una empresa pertanyent a l’empresari Paz Dorado. ( )

Ja des de l’inici, l’operació va plantejar molts dubtes atesa la manca total de transparència en els continguts i els procediments de l’adquisició. En aquest sentit, ICV vam demanar informació per escrit a l’equip de govern de Sant Feliu (PSC-CiU) , el qual, 28 mesos després, no ha facilitat resposta

Que la Sala Iberia s’incorpori com a equipament de la ciutat, és una bona opció, però a quin preu? El que no admetem és que aquesta compra es realitzi en un procés opac i amb la intermediació del Sr. Paz Dorado entre l’anterior propietari i l’Ajuntament, amb un preu de compra i unes condicions que l’equip de govern va sostraure del debat polític i ciutadà.

El que encara afegeix més dubtes és que en el darrer ple municipal, PSC i CiU van voler aprovar per urgència i sense els corresponents informes econòmics l’exercici de l’opció de compra. Aquesta decisió va comportar la queixa dels grups de l’oposició i, fins i tot, ja va provocar un greu incident, amb desqualificacions entre l’interventor municipal, que va presentar un informe negatiu, i l’alcalde Juan Antonio Vázquez (PSC).

Finalment, l’alcalde va renunciar a aprovar en el ple el punt corresponent a la compra urgent de la Sala Ibèria, quan pot exercir l’opció fins al proper mes d’octubre.

Els darrers dies em conegut, finalment, la notícia que la persona a la que es compra la sala, l’empresari Paz Dorado, ha estat condemnat per frau en subvencions públiques. La condemna s’ha produït per haver defraudat 1,2 milions d’euros entre els anys 1996 i 2000 a través de subvencions atorgades per la Conselleria de Treball, llavors en mans d’Unió Democràtica de Catalunya, per cursos que mai no es van realitzar.

Molts d'aquests cursos es van fer suposadament a la seu que la Confederació d'empresaris del Baix Llobregat tenia a Cornellà , i cal recordar que inicialment també es van investigar algun desl curos que havia fet l'empresa de l'Ajuntament de Cornellà; PRECSA.

Per altra banda, també cal recordar que, avui, Unió Democràtica de Catalunya forma part de l’equip de govern de Sant Feliu, i CiU de Cornellà.

ICV-EUiA creiem que aquesta situació no fa sinó incrementar els dubtes sobre l'actuació de l’equip de govern de Sant Feliu en tot el procés d’adquisició de la Sala Ibèria, i per això hem encarregat una taxació independent del preu del local, ja que tenim dubtes raonables sobre el preu de compra pactat al 2006, i sobre les condicions de subrogació a l’Ajuntament de l’hipoteca que actualment te el senyor Paz Dorado, sobre la Sala Ibèria.

En conseqüència, ICV i EUiA exigeixen a l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu el replantejament complet del procés d’adquisició de la Sala Ibèria al Sr. Paz Dorado fins que no hi hagi seguretat jurídica i econòmica total que aquest procés s’efectua amb totes les garanties i en les millors condicions per als interessos generals de la ciutat de Sant Feliu.

Finalment, dues reflexions.
El senyor Dorado apareix com a promotor de diferents promocions d'habitatges per la comarca, que ningú diu que siguin i·legals, però que de cop tenen almenys una capa de dubte. Què pasarà?

I la Premsa? Què ha dit El Periòdico, La Vanguardia, o El Far de tota aquesta moguda?

Comentaris

  1. Tansols comentar-te que a Viladecans si que denuncien que en Paz Dorado si que fa coses il.legals com el que ha fet amb els diners robats a Sant Ramon. mira a:
    http://salvemoliveretes.blogspot.com/2007/11/denncia-en-roda-de-premsa.html
    Planificar un projecte urbanistic en zona forestal és il.legal. Fins hi tot l'alcalde de Viladecans va dir que era una al.lucinació...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada