Avui comença a funcionar una nova biblioteca a Cornellà

Després d’un cap de setmana de portes obertes, avui hauria d’haver començat a funcionar la nova biblioteca de Cornellà, que porta el nom de la pedagoga Marta Mata i ocupa tot l’espai de l’antic cinema Titan, al Barri centre (http://cornellaweb.kpacita.com/biblioteca/ca/InstallacionsBMM.asp).
Crec sincerament que és una bona notícia a dos nivells. En primer lloc vull dir que per fi la ciutat compta amb un equipament de qualitat i de proximitat, lluny d’aquest macroequipaments suntuaris que darrerament el govern del PSC ens tenia acostumats (Citilab o Parc esportiu Llobregat per citar dos exemples propers).
Desitjo que sigui un bona eina per la ciutat i la seva gent. Una eina de promoció social, cultural i educativa. Desitjo que siguin molts/es els nens i nenes, els i les joves, pares, mares, avis i àvies, els que vinguin a l’hora del conte, als tallers, a les conferències al club de lectura, i sobre tot a consultar i agafar en préstec llibres. Segur que si.
En segon lloc i no menys important, s’ha de dir que per fi s’han acabat aquestes llarguíssimes obres que tant han trasbalsat la vida del barri, i que cal felicitar a veïnes i veïns per la paciència.
Finalment vull dir que la Biblioteca s’ha pogut construir gràcies al treball conjunt i al finançament de l’Ajuntament i de la Diputació de Barcelona. Per tant em sento corresponsable parcial per les dues bandes. En el seu dia, la biblioteca era un projecte que ICV vam acordar amb el PSC en el govern municipal que vam compartir, i ara, des de la meva funció de Diputat provincial i membre del govern de la Diputació de Barcelona, he vist com es rematava el tema.
Bé doncs, ara, a gaudir-la !

Comentaris