Què fer amb el cine PISA ?

L’Ajuntament ha comprat el cinema PISA. L’alcalde planteja que on ara s’ubica el cinema s’hi construiran pisos socials, preferentment per a joves. Però ICV no ho acabem de veure clar.

De moment s’ha arribat a un acord amb els futurs explotadors del negoci del cinema del camp de l’espanyol perquè mantinguin l’activitat de cinema fins que estigui acabat el camp, i després?

El cinema PISA és un cine únic a Cornellà. Per el seu emplaçament, per les seves sales i per la seva arquitectura. Recordem que a Cornellà ja es van deixar perdre espais emblemàtics com el cinema Club, el cinema Avenida o el cinema Centre.

Per altra banda, la trama urbana al voltant del cinema (al límit dels barris Gavarra i Sant Ildefons) està prou congestionada com per planificar-hi masses més habitatges. Aquesta mateixa trama urbana necessita equipaments de referència per a ús ciutadà. Cornellà necessita sol públic, les accions han d’anar encaminades a recuperar-lo i no a privatitzar-lo.

Tampoc podem oblidar que actualment a Cornellà hi ha grans plans urbanístics a les zones de Ribera-Salines, Millàs/Lindavista, Carretera d'Esplugues i Carrilet (La zona de Tintes Especiales o “Tòxics”). Aquests plans preveuen la construcció de més de 3.000 habitatges molts d’ells públics i per a joves. No es pot fer servir els problemes d’habitatge del joves per justificar operacions urbanístiques poc raonables.

ICV creiem que cal donar un volta més al futur del PISA. L’aturada del mercat de l’habitatge ens dona temps per trobar una millor solució. Una solució consensuada pels partits de l’Ajuntament i la ciutadania. Per què no la creació d’un “Cineespai” Cívic?

Entenem que potser és desmesurat demanar el manteniment d’un cinema d’aquestes dimensions quan el mercat età demostrant que no és capaç de mantenir-lo, però es poden buscar solucions alternatives que permetin la convivència entre aquest tipus d’oci i d’altres. Cornellà no disposa actualment d’espais escènics de mitjana capacitat. Els de petita capacitat estan en mans d’entitats privades (Orfeó i Patronat) i l’únic espai de gran capacitat (L'Auditori) no està a l’abast de la ciutadania, ni pel seu emplaçament ni per les seves dimensions. La utilització per part del festival de pallassos d’aquest equipament demostra que pot esdevenir un espai escènic polivalent i d’ús immediat sense necessitat de grans inversions.

Per tot això hem demanat a l’equip de govern (PSC, CiU i PCC) que expliqui amb major detall quins plans tenen pel cinema.


Poblacions com Sant Feliu o el Prat han aconseguit mantenir vius cinemes com El Capri o El Cinebaix, per què no Cornellà?

Comentaris