L’acord laboral a l’Ajuntament arriba en plena crisi

"Article Cornellà Informa"
Val la pena començar explicant que ICV, com la resta de grups de l’oposició, ja havíem decidit cedir aquest espai al comitè d’empresa de l’Ajuntament de Cornellà perquè expliqués a la ciutadania les seves reivindicacions laborals després d’uns mesos de lluita.
Alhora, l’oposició vam presentar una moció exigint un acord satisfactori per tothom; Ajuntament i treballadores/rs. Moció que no vam debatre perquè dijous 30 d’octubre es va tancar l’acord laboral pels propers tres anys.
És evident, que la crisi ho ha condicionat tot, les postures d’uns i altres, i les possibilitats d’arribar a una solució. Però com sempre en aquest Ajuntament, s’ha tancar un procés estrany, amb ofertes municipals retirades després de ser proposades, amb reunions a altes hores de la nit, i amb intervencions “estel·lars” de l’alcalde.
És que mai podem fer les coses de manera normal a l’Ajuntament? Per altra banda, des d’ICV creiem que en general les reivindicacions de la plantilla eren justes i necessàries. No us penseu que està tant bé la situació laboral dels treballadors/es de l’Ajuntament...
La qüestió és que, després d’anys de negociar convenis basats en les millores socials, aquest cop l’Ajuntament havia de negociar un conveni laboral amb increments salarials, i en temps de crisi...
Perquè en aquest situació de crisi, si l’Ajuntament té ara menys diners, però la diferència salarial dels treballadors/es municipals amb la resta d’administracions públiques també es fa més evident. Com a Diputat membre de la comissió d’Hisenda a la Diputació tinc accés a molta informació laboral del sector públic, i us prometo que aquesta diferència existeix, i també amb l’empresa privada.
Finalment, una cosa que crec ha enverinat injustificadament la negociació, és la decisió de l’alcalde de deixar noranta llocs de treball fora del conveni. Noranta llocs de certa responsabilitat que s’han escollit de forma directa per l’equip de govern. Una mica lleig, no?
Bé, en qualsevol dels casos, des d’ICV creiem que un cop arribat l’acord, tot i la feina que encara queda, toca felicitar-se. Felicitats, doncs, a tothom!

Comentaris