Gir populista a costa de la immigració

Peligro, peligro... Amb aquesta sensació vaig quedar-me ahir quan amb la portaveu d'ERC comentàvem les novetats en matèria d'ordenances, taxes i preus públics de l'Ajuntament. Els propers dies s'explicarà a la ciutadania de Cornellà que no es pujaran els impostos més enllà de "lo impresindible" i que no es vol incrementar la pressió fiscal (com diu Solbes que s'han de fer els ajuntaments que vulguin tenir més diners), que la majoria d'impostos pujaran l'IPC o menys i que s'intentarà frenar l'IBI.
Val la pena dir que crec que amb l'increment de l'IBI i la seva gestió a Cornellà ens hem ficat en un embolic que cada cop costa més d'explicar i del que l'Ajuntament en sortià malparat. Però aviat en parlarem amb més detall.
El que ahir més em va preocupar va ser l'aparcició d'una nova taxa. Una taxa que es cobrarà a les persones nouvingudes que demanin a l'Ajuntament (fins ara al departament de Benestar Social) l'elaboració d'un informe d'arrelament per poder tramitar el reagurpament familiar.
Vamos, que a les persones amb menys recursos de la ciutat els cobrarem 50 euros, que hauran d'afegir a les despesses que ja tenen en advocats i gestors, per intentar portar als seus fills i parelles aquí! Cobrarem 50 euros a les famílies que els fem el tràmit d'una residència?
Crec que és la perversió del sistema. Un abús, que es voldrà justificar pel volum de feina que li suposen als serveis socials fer els informes. Però que dispara contra qui menys culpa té.
De moment no sé com ho justificarà l'alcalde, ni que diu la regidora d'Acció Social (EUiA), però em sembla una actuació populista pròpia de les dretes més capdavanteres de l'estat espanyol i europa.

Comentaris

  1. però, la regidora d'acció social diu alguna cosa, d'alguna cosa?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada