En temps de crisi, l’Ajuntament estalvia?

Potser algú haurà vist a la premsa estiuenca que l’Ajuntament de Cornellà ha decidit que com estem en crisi cal estalviar. Es redueix el pressupost en general, i es fa un “raconet” de 700.000 euros pel que socialment pugui passar. Fins aquí, força correcte. Hi estem d’acord.
Ara llegim la lletra petita. En primer lloc el que l’Ajuntament farà és demanar menys diners als bancs, endeutar-nos menys. Per tant, estalviar estalviar no sé si ho és això.
En segon lloc, val la pena que tots i totes tinguem clar que si hi ha crisi hi ha menys ingressos municipals. Per exemple, si es construeixen i es venen menys pisos l’Ajuntament de Cornellà, com molts d’altres, ingressa menys diners d’impostos (Llicències, IBI, plusvàlues,... us sonen?). Per tant, en qualsevol dels casos Cornellà s’havia d’estrènyer el cinturó
Per altra banda, anem a mirar en que estalviarà l’Ajuntament. Tot sembla indicar que hi haurà una retallada general de partides a tots els departaments menys serveis social, i que algunes de les obres noves que s’havien de fer no es faran. A nosaltres les retallades generals no ens agraden, creiem que el pressupost de Cornellà té previstes despeses que es podrien eliminar completament, i d’altres que caldria ampliar. Siguem clars. És raonable que en època de crisi es continuïn les obres per posar gespa a tots els camps de futbol de la ciutat? No ens ho hauríem d’estalviar? I per altra banda no podríem prioritzar conjuntament? No hi pot haver participació en la decisió de que es fa i què no?
Finalment, què farem amb els diners que estalviem? Ho gastarem en ajudes econòmiques, en formació de persones aturades, en creació d’empreses, en reducció de les taxes de piscina o de l’escola de música? En llibres de text gratuïts? O farem calaix perquè el 2010 i 2011 els anys de les eleccions l’alcalde pugui fer més campanya?
Ui, ui, ui, que això pot acabar amb més “Pa i circ”

Comentaris