Nosaltres si movem les pestanyes! Per un conveni més just a l'Ajuntament

Ha arribat a les meves mans la revista que la secció sindical d'UGT de l'Ajuntament de Cornellà ha distribuït sobre el conflicte col·lectiu que viuen les treballadores i els treballadors de l'Ajuntament, i no puc més que dir-vos que sento solidaritat i alhora sorpresa. Si a més hi afegeixo algun comentari que m'han fet treballadores amb molts anys a la casa que saben, o haurien de saber el paper que cadascú juga en aquesta corporació, aquesta sorpresa s'incrementa.
Com a portaveu que sóc d'ICV a l'Ajuntament, i sobretot com a treballador que sóc, i del mateix sector que les companyes i companys de l'Ajuntament de Cornellà, no només em solidaritzo amb les propostes que fan, sinó que bona part d'aquestes les comparteixo i les defensaré allà on pugui.
Les treballadores i treballadors de l'Ajuntament demanen coses més que justes que en d'altres administracions fa anys que s'han aconseguit, i Cornellà s'ha de posar al dia.
No és una novetat que l'Ajuntament de Cornellà sigui dels que pitjor paga als/les treballadors/es, ni que apliqui criteris de "lliure designació", de "ditafon" , per repartir càrrecs. Si que ho és però, que el col·lectiu de treballadores i treballadors es rebel·li en contra de com s'està negociant el nou conveni i de com s'han fet les coses en política de personal a l'Ajuntament fins ara.
Molt podríem parlar sobre com s'ha arribat fins aquí, de quin paper ha jugat cadascú en els darrers anys, començant per l'actual alcalde quan portava aquests temes i pels responsables actuals, però seguint per la resta de regidores i regidors que hem passat per l'Ajuntament, i també per la representació sindical que ha tingut aquest. Però ho deixarem per més endavant, ara cal buscar solucions al problema.
En aquest sentit ve la meva sorpresa. Crec que s'està faltant a la veritat quan s'afirma en diversos espais que les regidores i regidors del Ple no ens vam interessar les demandes dels treballadors/es. Ho sento molt, però aquí es confirma que la “ignorància és atrevida”.
El ple de juny és el segon ple en que les treballadores i treballadors interrompen el debat per fer saber les seves reivindicacions i després marxen. Si s’haguessin quedat fins al final en qualsevol dels plens potser haurien vist a un regidor i una regidora d’un petit grup, el d’ICV, pregant a l’Alcalde i a la regidora responsable que acceptessin les principals demandes de treballadores/s.
En les meves intervencions vaig deixar clar que no havia volgut intervenir quan ho feien els representants sindicals perquè ningú no es pensés que em volia posar una medalla aprofitant l’oportunitat, m’he equivocat?
I si a sobre es seguissin els debats municipals amb una mica d’interès, algú podria haver llegit que en el seu dia el grup d’ICV va votar en contra de l’organigrama, dels pressupostos i dels nomenaments posteriors, que són bona part del problema que ara es demana solucionar. Tot consta en acta es pot consultar.

Bé, només volia traslladar-vos la sensació agredolça que m’ha generat l’escrit d’UGT. Segur que seguim parlant del tema

Comentaris

  1. "Pel que fa al comunicat d'UGT, no tan sols vull manifestar el meu suport al conjunt de treballadors i treballadores de l'ajuntament de Cornellà, sinó que subscric "fill per randa" les reflexions del meu company Arnau i vull afegir que nosaltres manifestem les nostres posicions, critiques i propostes signant amb noms i cognoms i no de manera anònima. Ës molt fàcil "llançar la pedra i amagarla ma". Estem a disposició de qualsevol persona que estigui interessada en conèixer els nostres posicionaments i no tingui temps de venir als plens o de llegir les actes"

    ResponElimina
  2. Siento mucho que mis reflexiones hayan generado tanta controversia. En primer lugar quiero decir que el motivo del artículo,fué transmitir mi opinión, y mi propia reflexión, no pretendo tener ninguna verdad, simplemente me aferro a mis convicciones e intento defenderlas. En segundo lugar lo hago desde la revista de la sección sindical de UGT, pero ya se especifica que es la opinión de una trabajadora. Y en tercer lugar es de forma anónima,si, pero no responde a esconder la mano sino al instinto de conservación del ser humano, en este caso el de protección. Siento no haber tenido conocimiento de vuestra intervención antes de escribir el artículo,ahora ya lo sé, y os lo agradezco por la parte que me toca. Pero, no pensais, que os habeis centrado excesivamente en una parte del escrito, ensañandoos un poco más de la cuenta en el pestañeo. Creo que el escrito hablaba de algunas otras cosas, caidas algo en desuso como son: reivindicaciones, derechos, lucha, solidaridad, etc...
    De todas formas pienso que es bueno que se genere opinión, agradezco la vuestra, aunque no la comparta en su totalidad.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada