l'Escola Bressol suspèn el govern municipal

M'estic trobant amb amics/gues i veïns/es tenen que em demanen informació sobre els problemes que un error matemàtic ha generat en el sorteig de les places d'escoles bressol municipal. Com hi ha una mica d'embolic us faig una breu crònica del que crec que ha passat:

  1. Diferents persones s'adonen que la fórmula matemàtica que fa el tall del sorteig genera l'exclusió de les famílies amb número de registre més alt, les advertències no són tingudes en consideració.
  2. Pares i mares de la ciutat ens expliquen que ja fa tres anys que aquest error es produeix, i que ja ho havien dit als anteriors responsables d'educació de l'Ajuntament.
  3. Tres famílies afectades acaben presentant un recurs al sorteig, que l'Ajuntament accepta, i es planteja la necessitat de fer un sorteig nou.
  4. Les famílies, que ja tenien coll avall la plaça perquè el primer sorteig les afavoria, s'oposen a repetir el sorteig.
  5. Davant la situació, el govern municipal decideix no repetir el sorteig. Fa aparèixer 19 places més a les escoles bressol, i les sorteja entre les famílies que no han aconseguit plaça. Segons confirmen les regidores d'Educació i Serveis Socials són 19 places reservades per alumnes amb necessitats educatives especials, i que no es cobreixen habitualment.
  6. Les educadores i les Associacions de Mares i Pares de les Escoles Bressol, es queixen d’aquest increment de places, siguin places reservades o no. Les escoles no estan preparades per atendre amb qualitat a més nens i nenes. Falten recursos tècnics i humans i adequar els espais de les escoles.
  7. La regidora d'Educació es compromet amb les AMPA a dotar de més recursos i a fer les obres que calguin a les Escoles Bressol.
  8. Tots els grups polítics de l'Ajuntament acordem en el ple de 26 de juny una moció que preveu un nou tipus de sorteig pel 2009.
  9. El síndic de greuges de Cornellà emet un informe al Ple on lamenta la manca d'informació que ha tingut per part de l'Ajuntament, malgrat haver-la demanat, i posa de manifest la manca de garanties constitucionals que ofereix el sistema escollit per atorgar les places.

I ara què? Això no pot tornar a passar!
Ara, l'Alcalde ha de donar respostes i prendre decisions. Decisions polítiques contundents, rigoroses i conseqüents que facin recuperar una mica del prestigi perdut per l'Ajuntament. Quins han estat els/les culpables de tot aquest desgavell? Com i perquè s'ha produït? Qui assumirà la responsabilitat?

Comentaris