El PSC es nega a debatre una proposta sobre modificació de la llei electoral

Les injustícies més grans que té el sistema electoral espanyol i català, són l'enorme descompensació entre el pes dels vots de la gent que vivim a les grans àrees metropolitanes, i el de les que viuen a les províncies menys poblades, i la repartició per sistema quasi majoritari dels escons.
Ho he explicat altres vegades, però bàsicament suposa que uns vots tinguin sobrerepresentació, els candidats/es de Barcelona han de tenir més vots per ser diputats/des que els de Guadalajara, i molts altres vots vagin a les escombraries, no serveixin per escollir diputats.
IU-ICV ha estat històricament el partit més perjudicat per aquest sistema electoral, però encara és més evident que les ciutadanes i ciutadans de les grans ciutats espanyoles i les seves àrees metropolitanes ho són encara més.
Zapatero es va comprometre amb Gaspar Llamazares a crear una comissió que estudies una reforma de la llei electoral per fer-la més proporcional, però tinc seriosos dubtes que el PSOE la faci, perquè el que perd a Barcelona, l'Hospitalet i Cornellà, ho recupera a Osca, Soria o Lleó.
Amb aquesta idea, demanar que es crees urgentment la comissió, vam presentar una moció a l'Ajuntament de Cornellà, però el PSC, amb la complicitat de la resta de grups, inclosa la regidora del PCC (EUiA), van esgrimir una argúcia del reglament per retirar-la del debat del Ple.
Nosaltres creiem que els Ajuntaments també estan per defensar els interessos de la població en General com en aquest cas de la llei electoral, però també davant d'agressions als drets humans com les 65 hores o la directiva sobre immigració de la UE. Lamentem que el PSC de l'alcalde Balmón no ho vegi així, i opti per debats municipals asèptics, que poc interessen a la ciutadania.
En qualsevol cas, aquí teniu una mostra més de perquè les majories absolutes no són bones, i de pèrquè és difícil governar a Cornellà amb el PSC.

Comentaris