El desastre dels criteris d'accés a les Escoles Bressol de Cornellà

Cada any, ens hem trobat amb problemes amb la normativa d'accés a les escoles bressol de Cornellà. Una normativa rígida que generava grans injustícies, i on es generaven situacions esperpèntiques, com perjudicar les mares solteres, aquelles parelles que havien tingut un fill/a però un d'ells encara no portava suficient temps empadronat, o a les persones amb feines temporlas, els autònoms o sense feina.

Aquest any s'ha donat una nova volta a la situació del sorteig d'escoles bressol. Un error matemàtic, en la fòrmula per decidir el número de tall del sorteig ha generat un reguitzell de queixes en diversos sentits, i una situació d'incostitucionalitat evident, i reconeguda pel propi ajuntament. No tothom ha tingut les mateixes oportunitats!
Tot i els recursos, el govern municipal ha decidit mantenir el resultat del primer sorteig. Els nen/es que van aconseguir la plaça la mantenen, i es generen 19 places més que es sortejaran en breu entre les famílies que han quedat fora per l'error matemàtic i les que no van tenir plaça. Cal dir que qualsevol solució hagués estat dolenta, ja que en totes les opcions hi havia famílies agreujades, però és evident que cal revisar en profunditat el servei d'escoles bressol ja que cada any apareixen queixes.
ICV entenem que es cometen errors però demanaríem més receptivitat a les propostes dels grups de la oposició i encara més de regidors/és amb experiència de govern com els d'ICV.
No és de rebut que tota la informació ens l'hagi facilitat l'alcalde arran d'una trucada directe meva, on està la regidora d'Educació?
I finalment, si es demostra que ja fa tres anys que diferents pares van queixar-se del sistema matemàtic i no se'ls va fer cas, demanarem responsabilitats tècniques i polítiques.

més informació al web d'ICV cornellà http://www.iniciativa.cat/cornella/ i per qualsevol cosa el meu correu és afunes@aj-cornella.es

Comentaris