Cenizas del cielo, una de les millors pelis de l'any

Ja us avisaba en la presentació del Blog que no tot seria política de cornellà. Dissabte passat es va cloure el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient de Catalunya que s'ha celebrat al Prat. Us recomano veure quasi totes les produccions que es van presentar, ara "Cenizas del cielo" em va sorprendre molt i molt, i us la recomano encar més. A l'entrega de premis li van donar El Sol d'Or Especial del Festival, un premi especial que dona cada any el Festival a un personatge una peli o be a una organització.


Les dades:
CENIZAS DEL CIELO
Título inglés Ashes from the sky. Productora Bausan Films
Guió: Dionisio Pérez y José Antonio Quirós. amb la colaboració d'Ignacio del Moral
Direcció: José Antonio Quirós
Repartiment: Celso Bugallo, Clara Segura, Gary Piquer, Fran Sariego, Beatriz Rico, Txema Blasco, Nicolás Fdez. Luna, Eduardo Antuña, Raquel Hevia, Carlos Kaniowski, Productor: Loris Omedes
Director de producció: Quique Jorba
Director de fotografía: Álvaro Gutiérrez
Música: Ramón Prada
Diseny de so: Juan Sánchez “Cuti”


"Valle Negrón, un lloc on la majoria dels seus habitants viuen gairebé enganxats a una Central Tèrmica. Allí arriba per atzar POL FERGUSON, un escocès que escriu guies turístiques. La roulotte que condueix Ferguson el deixa encallat a la vall, ocupada per l'espectacular CENTRAL TERMICA. Després de veure's obligat a romandre allí, Pol Ferguson descobreix a FEDERICO, que duu temps lluitant contra la contaminació de la Tèrmica, i que creu fermament que el Compromís de Kyoto la condemnarà al tancament. Serà Federico qui farà descobrir a l'escocès la singular vida en aquest microcosmos amenaçat. Allí viu CRISTINA, una dona amb dos fills que viu al costat de la Tèrmica; MARIO i TATI, que culpen a la Tèrmica per no poder tenir fills; el GOLFISTA, un miner prejubilat obsessionat amb que converteixin la vall en un camp de golf… Ferguson, que acostuma a no estar més de dos dies en un mateix lloc, es va deixant atrapar per la situació. Participarà en el desafiament entre la Tèrmica, Federico i la resta dels veïns. Serà testimoni de les contradiccions que es viuen… La Tèrmica, o la tanquen o l'amplien. Qui sortirà victoriós?"

Després de l'estiu la veurem als cinemes. No sé encara en quins, però espero que hi hagi sort i sigui en alguns, segurament a l'eroski no, però mai es sap...

Comentaris

  1. Estos naZionalistas no tienen ni piiiiiiiiip idea. Lo de "Kruzitürken" en la viñeta de Air Berlin no era nada racista.

    http://sinblancaporelmundo.wordpress.com/2008/06/09/carta-a-air-berlin/

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada