Diari de Festa Major 08. Dijous 22

Ha començat la nostra Festa Major, el Corpus 08, i ha començat amb molt soroll. Soroll de les colles de foc (diables i bèsties) que han celebrat de manera molt lluïda el 25 aniversari del primer “corndefoc”, i soroll dels crits i xiulets que ha rebut l’alcalde de bona parts de les centenes de ciutadans i ciutadanes que estaven reunits davant l’ajuntament de Cornellà, quan ha sortit al balcó acompanyant als pregoners.
No hi ha cap dubte que traslladar els concerts al Parc esportiu i fer-los de pagament no ha agradat. Ja fa dies que dic que aquest trasllat era un error, no tant per l’assistència o no de públic (que segurament la garanteix el propi artista) sinó pel fet que faltava molta pedagogia prèvia, molta més explicació i consolidar un format de festa diferent.
Ja fa quatre mesos que li vam demanar a l’alcalde que abans de canviar la festa reunís a les entitats i a ciutadans i ciutadanes per intentar consensuar els canvis. No ens van fer cas, tot estava bé, no hi havia necessitat de canvis. En un ple es va dir que no hi hauria canvis! Doncs sort!
Malauradament avui ous, pancartes i crits han espatllat el fantàstic pregó de les colles. en definitiva, un pregó deslluït per una “alcaldada”.
Esperem que tot això serveixi per fer-nos reflexionar a tots i totes sobre com es fan algunes coses a Cornellà.
Finalment, felicitar-nos perquè aquest any de veritat hi ha més oferta. Feia molts anys que un dijous de festa major no tenia tantes alternatives, concerts a plaça Catalunya, toc de corn, alternatives,.. Bé, bé, molt interessant.
Fins demà! Gaudim de les festes!

Comentaris