No hi haurà Pla d'Actuació de Mandat. Que faran aquests quatre anys?

A l’alcalde no li agraden els Plans. Sobretot perquè diu que queden molt bé a les prestatgeries, i després no s’apliquen. Això ho compartim. Si és fa un Pla s’ha d’aplicar, no pot quedar amagat i en l’oblit. Ara, això no treu que Cornellà no faci servir eines de treball, com són els Plans i Projectes per millorar, per progressar, com fa la resta de municipis de Barcelona.
Volem que a Cornellà es planifiqui i és millori, perquè planificar vol dir imaginar i compartir un futur de ciutat determinat. Volem saber quins objectius es pretenen aconseguir amb les coses que es fan, amb els diners que es gasten.
L’Ajuntament de Cornellà ha de tenir objectius. Han de ser objectius mesurables, han de dir que és vol aconseguir i en quant temps, i quants diners costa. I sobretot els objectius, han de pactar-se amb les entitats i les ciutadanes i els ciutadans. Una altra cosa és si volem ser només un ajuntament oportunista, que aprofita les oportunitats que tercers li donen per millorar (Espanyol, Corte Inglés, Eroski, World Trade Center,...), amb el cost que això suposa.
L'altre dia PSC, CiU i PCC van decidir que no hi haurà Pla de Mobilitat, però, enmig de rialles van comunicar que tampoc hi haurà Pla de Mandat. El govern municipal no ha posat negre sobre blanc que pretén fer aquest quatre anys, fins el maig de 2011.
No ha pensat que farà amb els molts recursos econòmics que tindrem? Que faran amb els 400 milions d’euros que pel cap baix gestionaran en 4 anys?No ha pensat el govern municipal si calen nous centres cívics, noves biblioteques, noves escoles i instituts? No s’ha pensat en com s’afrontarà una millora de les subvencions a les entitats? No s’ha pensat en com millorar la Festa Major? i l’escola de Música?
No s’ha pensat en com evitar que la gent jove marxi de Cornellà? En com atendre millor a la gent gran que viu sola a casa? No s’ha pensat en com incrementar l’estalvi d’energia i d’aigua, o l’ús d’energies alternatives?
Probablement sí que algú ho ha pensat, però ens ho diran? A mi ? a vosaltres? No, i ni molt menys tindrem un document, o l’oportunitat d’opinar i proposar sobre problemes i alternatives. Una llàstima, tant de bo s’hi reflexioni, i entre totes i tots puguem planificar el futur de la ciutat.

Comentaris