“¡ Abusons !”

Sé que parlar de la propaganda electoral no és un tema ni massa interessant ni massa novedós, de fet ja m’he queixat sovint d’aquest tema, però avui estic profundament decebut i crec que val al pena que us expliqui el perquè.

La Junta electoral obliga ja des de fa anys a que els ajuntaments reparteixin de forma proporcional entre els partits polítics els espais públics on ubicar publicitat electoral (faroles, pals per pancartes, i similars...)

L’Ajuntament de Cornellà posa a disposició dels partits el 2400 fanals que té la ciutat a tots els carrers i zones industrials, i fa una proposta de distribució proporcional i ordenada en funció dels resultats obtinguts en les anteriors eleccions. Resultat: PSC podrà penjar banderoles en 1028 fanals, CIU en 476, el PP en 393, ERC en 348, i ICV en 160, i escollirem en aquest ordre.

Molts fanals, i potser massa banderoles, i és evident que viurem una altra marea roja del PSC, gastant uns diners que la sindicatura de comptes els diu que no tenen...però això ja és un altre debat.

El pitjor però és l’estil, la poca elegància política del partit hipermajoritari a Cornellà (PSC-PSOE), a l’hora de repartir les faroles, obviant el tracte de senyors que hi ha en d’altres municipis com Barcelona o El Prat. Aquí apliquen el rodillo!

ELLS GUANYEN, ELLS ESCULLEN PRIMER!! Res de fer torns, o repartir per zones, res!!

No se si estic sent prou clar, amb aquest sistema el PSC sempre escull primer les 1000 faroles millor ubicades de la ciutat pels seus cartells, i a la resta ens envia a les zones industrials!!

Nosaltres (ICV) em proposat sempre un repartiment per zones, o sia que determinats carrers es repartissin de forma proporcional; la Rambla, Salvador Allende, Av. Sant Ildefons, República Argentina, Av del Parc, Av Picasso, Dolors Almeda, etc. De manera que lògicament el PSC tingués la majoria dels fanals (entre el 40 i el 55%) en aquests carrers, però que la resta també en poguéssim penjar algun. No com ara que sovint és el 100% dels fanals dels carrers principals que estan presidits pels rostres dels Montilla, Balmón i ara Chacón. A nosaltres ens costa molts diners poder penjar propaganda, només demano que ens deixin un 7% dels fanals de l’Avinguda Pau Picasso, és demanar massa?

De debò amics de Cornellà, que tot i que els propers dies no us ho sembli, hi ha vida fora del PSC a Cornellà, que hi ha altres candidats que es presenten, que això no és un règim de partit únic!!

No vull fer el ploramiques, no s’està demanant caritat, només justícia i elegància política.

Ara per ara però, a Cornellà el que parte y reparte se lleva la mejor parte ! Abusons!

Comentaris