Candidat sensible, alcalde de ferro.

La vaga de SELSA posa de manifest que s’han acabat la sensibilitat del govern municipal.

Les treballadores de SELSA, empresa contractada per l’Ajuntament i propietat de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), que netegen els edificis de l’Ajuntament, i que per tant fan un servei públic, han fet vaga, una vaga justa. Una vaga mal entesa i pitjor gestionada per l’Ajuntament i l’empresa.
Els mitjans de comunicació destaquen que el procés de negociació ha comptat amb la mediació de l'Ajuntament de la ciutat i ha permès finalitzar una vaga indefinida que la plantilla ha portat a terme durant deu dies.
No expliquen que l’Ajuntament va multar les treballadores per llençar papers durant una manifestació, o que una vintena de treballadores van ser expediantades i algunes acomiadades, o que l’Ajuntament contractà una empresa de seguretat i una de neteja per realitzar els serveis més urgents de les escoles. Tampoc expliquen que l’Alcalde va esbroncar les treballadores a la sortida del ple de desembre, o que el seu blog es va omplir de cartes de pares i mestres qüestionant la seva actuació. Ni tampoc que l’obligació d’un govern d’esquerres passa per fixar uns mínims salarials quan es realitza un concurs per externalitzar un servei. Que no val treure’s de sobre el servei al cost que sigui!
Les treballadores guanyen una mitja de 12.900€ bruts a l’any per 40 hores de feina setmanals, ja que al no tenir conveni propi se’ls aplica els mínims del conveni català. 720 euros al mes, més o menys 4000 euros de diferència anuals amb el que guanyarien si treballessin pels Ajuntaments de l’Hospitalet, St. Boi, i sobretot del Prat, on està la mateixa empresa. No és just intentar canviar aquesta situació?
Les treballadores de SELSA a Cornellà, van fer molts dies de vaga, on cal lamentar algun episodi innecessari entre vaguistes i amb les escoles, però finalment divendres 18 de gener van aconseguir un acord amb l’empresa. Un acord per millorar en 800 euros el seu sou anual i reduir la jornada.
Serveixin aquestes línies de reconeixement públic al seu esforç. No era gens fàcil arribar a un acord. Felicitats!
Des del grup d’ICV creiem que aquesta vaga ha posat de manifest que l’Alcalde de Cornellà, i el seu equip de govern tenen poca sensibilitat, i poca cintura, ho lamentem i fem una crida a la seva reflexió.
Tot i això, una cosa ens ha quedat clara de tot aquest conflicte, i ara que venen les eleccions Generals, faríem bé en no oblidar-ho:
Quan els socialistes es posen a ser liberals, són liberals de debò!!

Per a més informació sobre aquest tema podeu consultar la següent adreça: www.iniciativa.cat/cornella i si voleu fer-nos arribar la vostra opinió no dubteu a escriure a cornella@iniciativa.cat

Comentaris