Un espai per la Carme


ÉS L’HORA DELS ADÉUS

Avui m’acomiado d’aquest Ple municipal, de l’activitat de regidora i, per tant, de l’Ajuntament. Començaré pel final: vull fer arribar els agraïments més sincers, en primer lloc, a tots aquells ciutadans i ciutadanes de Cornellà de Llobregat que han donat suport a la candidatura d’ICV amb el seu vot en les darreres eleccions municipals i en les altres ocasions en què he estat la cap de llista. Vull agrair l’estima i el bon tracte personal que he rebut sovint de moltes entitats i associacions d’aquesta ciutat. Vull agrair al meu partit que m’hagi proposat en tres ocasions per liderar el nostre projecte a la ciutat de Cornellà de Llobregat, la seva confiança i col.laboració als companys i companyes que hem compartit el Grup municipal: Frederic Prieto, Ignasi Riera, Adelina Cobos, Gabriel Serrano, Miguel López, Arnau Funes, Elisa Corral, Ignacio Flórez i M. José Pardo; també vull fer una menció especial a la persona que ha fet les funcions de secretari-coordinador del Grup municipal: Eliseo Sanabria, que m’ha acompanyat al llarg d’aquests 10 anys en les tasques polítiques, institucionals i de partit. Vull agrair a tots el funcionaris i a totes les funcionàries la correcció en el tracte que sempre he rebut, sobretot pel que fa als del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, amb els quals he treballat frec a frec durant 8 anys i que han demostrat el seu interès, cooperació, responsabilitat i lliurament a la causa mediambiental i a la nostra població. També vull donar les gràcies als companys polítics, a aquells que em van facilitar les coses i a aquells que m’ho van posar difícil, perquè de tots i totes he après quelcom, perquè amb tots i totes he crescut políticament i perquè gràcies a ells i a elles he pogut veure la ciutat de Cornellá de Llobregat amb uns altres ulls, amb ulls de dona, en particular, com a ciutadana de carrer i en general des d’un càrrec de govern i representació pública.

Avui es consuma una decisió que volia haver pres fa dies. Com en el poema de J. Ramón Jiménez, vaig demanar-me intel·ligència per saber el nom de les coses, per dir les coses pel seu nom i per poder explicar als altres aquestes coses pel seu nom. Em sento afortunada per poder prendre aquesta decisió sense cap tipus de lligams, sense “ataduras, ligera de equipaje”. Crec que és el moment de deixar passar noves persones, noves idees i sobretot noves maneres de fer i entendre el compromís polític amb la ciutat on vius i estimes. En aquest cas, la següent persona de la llista que vam presentar a les darreres eleccions municipals és l’Elisa Corral, persona amb suficient experiència, per haver estat 4 anys com a regidora delegada de serveis socials, coneixedora de la seva professió i innovadora en ella mateixa, que té la plena confiança del nostre partit i que ha demostrat amb excel·lència les seves capacitats de treball i la seva lleialtat amb el compromís polític d’ICV. Amb l’Arnau Funes representen un canvi generacional i estratègic capaç de donar una millor resposta als reptes que té plantejada l’ètica política avui, les formes de fer participar la gent i el desenvolupament social de la nostra ciutat.

Em sento afortunada perquè torno a la meva professió, la que mai no he abandonat, i perquè ho faig sabent que durant l’interinatge de responsabilitat de govern he treballat des de l’honestedat i la dedicació més absolutes. Sempre he estat conscient que la tasca de govern no s’havia de fer per al lluïment propi, per als interessos personals, o per demostrar com ets d’important o que bé que saps fer les coses, sinó que s’ha de fer al servei d’una ideologia, en el meu cas d’esquerres, ecologista i feminista, al servei d’unes persones que han dipositat la seva confiança amb el teu partit i, possiblement, també en bona part en tu, perquè facis les coses que has dit en campanya, i sobretot al servei d’uns interessos generals que són els de la comunitat de la quals formes part, la teva ciutat. És més important que es facin les coses que no pas qui les fa, encara que moltes vegades la forma de fer-les també és part d’un perfil i d’un tarannà ideològic i personal.

No soc ningú per donar cap lliçó, però per defecte professional vull dir que si no som capaços de tenir intel·ligència per saber fer una lectura desinteressada i responsable dels esdeveniments polítics, com són els resultats d’unes eleccions, i que això ens comporti a prendre les decisions més oportunes no des del nostre estret punt de vista, sinó des de l’ampli de la ciutadania, no serem bons representants polítics i abonarem la desconfiança de les persones en els seus representants polítics i en la mateixa democràcia participativa.

Han estat 12 anys com a regidora de Cornellà de Llobregat, en què he pogut gaudir d’una situació de privilegi per poder conèixer molts aspectes de la ciutat que no coneixia, per haver tractat moltes persones que han deixat un record inesborrable, i per haver pogut representar la nostra ciutat en molts fòrums a Catalunya i a fora. Assumeixo totes les errades que he comès per desconeixement, per manca de capacitat o pel meu caràcter, tot i que sempre he intentat ser perseverant (com una gota malaia), dialogant i accessible a tothom.

Novament, gràcies a tots i a totes, i sobretot a la meva ciutat, Cornellà de Llobregat, que m’ha permès treballar per a ella com a regidora d’Iniciativa per Catalunya Verds.


M. Carme Romero
Cornellà de Llobregat, 27 de setembre de 2007

Comentaris

  1. gràcies per la teva feina aquests anys aportant ilusió, ganes i ambició a les temes de medi ambient de la nostra ciutat, tot amb una mentalitat positiva, oberta i cercana.

    Ara es obra una nova etapa per a tu, nomes una tornada a la teva profesió pero també fent politica local des.de una altre perspectiva... que et vagi molt bé Carmè i fins aviat.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada