Les veus de la ciutat

Algú de vosaltres segueix les tertúlies de Ràdio Cornellà? I en concret algú segueix els debats quinzenals de "Les veus de la ciutat"? http://www.cornellaweb.com/radio/

Si heu contestat si a alguna de les dues preguntes us felicito, i fins i tot us ho agraeixo. Ara, si heu contestat no us encoratjo a buscar en el vostre dial del cotxe o la cuina per escoltar l’emissora municipal, no us avorrireu (104.6). En aquests moments les emissions en general de Ràdio Cornellà són una foto bastant clara de què és Cornellà, o, millor dit, de com es veu Cornellà des del govern de l'Ajuntament.
No és l'espai ni el moment d'entrar a valorar el conjunt de l'oferta de l'emissora ni a jutjar el treball dels seus professionals, avui només us volia parlar del programa "Les veus de la ciutat" que amb el nou curs escolar ha reiniciat la seva activitat.
És les veus de la ciutat un programa força recomanable, sobretot si es vol conèixer com som i com opinem en relació als diferents reptes de Cornellà, els i les portaveus dels grups polítics de l'Ajuntament.
No em correspon a mi criticar des d'aquí a la resta de portaveus, això us correspon a vosaltres si podeu seguir el programa els dimecres a les vuit del vespre. Ja portem dos programes, i crec que ja hem deixat tots plegats alguna "joia", tant lingüística com política.
En el primer programa es va fer una primera valoració de com començava el curs a nivell polític, on la nova posició d’ICV semblava sorprendre a propis i a estranys. El PSC i CiU que no entenien com no els acompanyàvem en la Gran Coalició Cornellanenca, el PP que amb la feina que havia fet la Carme Romero que com marxava, i el conductor del programa que si era una mena “d’estafa” als electors que 5 mesos després de les eleccions la cap de llista d’ICV marxés de l’Ajuntament.
Semblava que ICV havíem guanyat les eleccions del maig, semblava que el PSC havia acceptat sempre les nostres propostes programàtiques, semblava que l’Ajuntament de Cornellà no funcionaria sense els nostres regidors i sobretot de les nostres regidores. Tot plegat una mica estrambòtic.
En aquest espai, trobareu l’escrit de comiat de la Carme Romero, així que m’estalvio donar més explicacions del perquè de la seva renúncia, si Ràdio Cornellà les vol, el que haurien de fer com a professionals de la comunicació és fer una llarga entrevista amb la Carme. 12 anys de regidora mereixen més que un tall de veu en un informatiu a la una del migdia d'un dilluns, digo yo...
Ara, de moment l’únic que ha guanyat unes eleccions i als 8 mesos de ser alcalde ha marxat per ser ministre és el senyor Montilla, que tot i que quan era més jove havia estat comunista, no em consta entre els regidors d’ICV.
En relació a la continuïtat d’ICV a l’equip de govern municipal, us remeto a la publicació “la finestra” on vam fer una prou clara i contundent exposició de motius.
En qualsevol cas, us prometo que si seguiu el programa i sentiu els arguments del PSC en temes de mobilitat, participació, cooperació, cultura, comunicació, etc. Entendreu perquè ICV no continua governant amb ells. És tant important fer les coses, com com es fan, les regidores i regidors d’un ajuntament estem per governar, no per gestionar.
Per això, per gestionar, hi ha excel·lents professionals que ho farien molt millor.
Bé, això només era un petit escrit per animar-vos a escoltar el programa “Les Veus de la Ciutat” a Ràdio Cornellà. Espero les vostres opinions.

Arnau

Comentaris