El Ple que no us explicarà el Cornellà Informa

Dijous 26 es va celebrar Ple de l’Ajuntament de Cornellà, i amb la voluntat de fer arribar l’opinió del Grup d’ICV en relació al que en ell es va tractar us adjuntem aquesta contracrònica del que creiem van ser els punts més destacats.

Avinguda del Parc més cara del que es tenia previst.
El Ple va aprovar una partida extraordinària de 800 mil euros per completar el finançament de les obres de l’avinguda del Parc. Al final l’obra ha sortit molt cara, molts diners, moltes molèsties pel veïnat, moltes pèrdues en l’arbrat municipal, i en definitiva; mots errors, masses, de planificació. Cal reconèixer que la feina feta és manifestament millorable.

“No crec en la Participació Ciutadana” Balmón aclareix les coses.
Es van tronar a aprovar les bases per la convocatòria de subvencions a projectes ciutadans. De fet s’aprova de nou (i ja van quatre vegades) una partida de 90.000 euros que es destina a finançar projecte d’actuació “sociocultural” o similar que presentin la ciutadania. En el seu dia això se’ns va vendre com un exercici pilot de participació ciutadana i nosaltres considerem que ja està esgotat. ICV apostem perquè la ciutadania pugui decidir en que s’inverteix el pressupost del seu Ajuntament, almenys cal que es reparteixi part del pressupost d’inversions com s’ha fet en ajuntaments governats pel PSOE o d’IU. Per això no hi vam donar suport. La resposta que ens va donar l’alcalde va ser: “ Deixem les coses clares per tot el mandat; Jo no he parlat de participació ciutadana en la campanya, nosaltres tenim la majoria, no creiem en la participació ciutadana”.
Gràcies per la claredat Alcalde, no sé que en pensaran els centenars de persones que van sopar amb ell en durant els tres anys que va durar la seva campanya a alcalde o els ciutadans de la seva plataforma de suport, però en qualsevol cas ens ha deixat clar que no ens equivocàvem i que el Compromís ciutadà que propugnava el PSC en campanya com a mitjà per resoldre els reptes de la ciutat, estava buit de contingut i que més aviat volia dir compromís amb Balmón, que encara que ho sembli no és el mateix que Compromís amb Cornellà.

Un vestit a mida per tapar les vergonyes del PSC i EUiA
En aquest Ple es va aprovar una modificació del Reglament Orgànic Municipal, la norma que organitza el funcionament general de l’Ajuntament, per tal d’adaptar-lo als nous requisits legals pel que fa al règim dels regidors i a les seves declaracions de bens patrimonials i similars. Fins aquí correcte, ara modificar un article per donar cobertura legal a l’acord de govern entre el PSC i PCC (EUiA), gràcies al qual Balmón va aconseguir trencar la coalició d’ICV amb EUiA, ens sembla una vergonya, legalment correcte, però política i èticament molt reprovable que no comptà amb el nostre suport.
I alhora, no aprofitar que es modificar el ROM per fer un Ajuntament més obert i més participatiu, regulant per exemple la participació de la ciutadania en els plens fent preguntes o mocions, creiem que és un greu error polític.

“Que buena vassalla si hubiera buen senyor”
Això és el primer que em venia al cap mentre escoltava el discurs de comiat com a Regidora de la Carme Romero. La Carme ha estat 12 anys com a regidora de l’Ajuntament, 4 com a regidora a l’oposició i 8 com a Tinent d’alcalde de Medi Ambient i sostenibilitat, la primera que hi ha hagut en aquesta ciutat. Probablement Cornellà ha estat injusta amb la Carme, segurament els ciutadans i ciutadanes mai no hem sabut valorar plenament la seva feina a l’Ajuntament i al front d’ICV.
La Carme ens va donar una lliçó política i humana dijous (us recomanem que llegiu el seu discurs i l’article de comiat si teniu oportunitat), i serveixin aquestes línies per agrair en nom del Grup Municipal d’ICV la seva dedicació aquest anys i el seu exemple del que és fer política, del que és ser una persona que participa en política perquè li preocupa la situació de la seva ciutat, dels seus veïns i les seves veïnes. L’Ajuntament perd una mestre que guanyaran els seus alumnes, moltes gràcies Carme!!

El PP i la mobilitat
El mateix partit que els darrers vuit anys ha considerat el dia sense cotxes pura propaganda, ara demana un consell de participació per abordar els temes de mobilitat amb una moció al Ple. El debat va ser curiós ningú li vam donar suport, nosaltres (ICV) ho vam considerar molt insuficient vam coincidir amb ERC amb que el que cal és fer un Pla director de mobilitat que resolgui els problemes de transport i de trànsit de la ciutat, que el Consell era un apartat més del Pla. Per contra els grups de govern PSC, CiU, i PCC consideraven que era massa ambiciós, no sabem però si algun dia algú es preocuparà d’aquest tema, o es mantindrà la improvisació.
Serveixi com exemple el que està passant aquests dies amb el tancament de la carretera d’Esplugues a l’alçada del pont de la RENFE per fer el nou viaducte; cues de la Siemens a Aigües de Barcelona moltes hores del dia, i cues al nou vial que, per Can Mercader, connecta Almeda amb Lindavista. Sembla que es mantindrà la improvisació...

Antenes de mòbil més repartides
El nostre Grup va presentar una moció per sol·licitar una reestructuració de les antenes de telefonia mòbil de la ciutat. No hi ha cap dada que en aquests moments ens digui que hi ha riscos per la salut, però com és un tema molt nou i en contant discussió científica creiem que s’haurien de prendre mesures de prevenció. Bàsicament demanàvem que el barri Centre i Riera no incrementi la potència de les antenes, o les ubiqui en d’altres espais no tant habitats com passa en d’altres ciutat (Madrid sense anar més lluny), i en concret volem que no s’augmenti la potència de l’antena de davant del Pins. Al PSC i a CiU els va semblar que la prevenció era injustificada, i la cosa es queda com està i Telefònica ampliarà l’antena del CEIP els Pins, coses de les majories...

Comentaris